“Гріємо вулицю”: хмельничани скаржаться на спеку у квартирах. Що робити?

“Гріємо вулицю”: хмельничани скаржаться на спеку у квартирах. Що робити?
Фото ілюстративне
  • Відчинені вікна серед зими. Хмельничани масово звертаються до УЖКГ через спеку у квартирах. 
  • Скаржаться також на космічні платіжки.
  • В чому причина та який вихід?

Зима 2019-2020 вражає аномальними показниками. На вулиці переважно плюсова температура. Синоптики значних морозів та снігу поки також не прогнозують. Здавалося б температурні плюси мали позитивно позначитися на комунальних платіжках. Адже потреби вмикати тепло на повну немає. Однак кількість невдоволених лише зростає. В соціальних мережах хмельничани активно скаржаться на спеку у квартирах. На сторінці УЖКГ Хмельницького у Facebook ми знайшли кілька дописів. Їх автори скаржаться на спеку та просять комунальників відреагувати. Рясніють ці дописи й коментарями. 

Відео дня

 

Результат - космічні суми до сплати. Так, до прикладу, хмельничанка Марина Семиніна повідомляє, що цьогоріч рахунки за тепло для її квартири подвоїлися в порівнянні з минулорічними. Жінка зазначає, що живе з відкритими вікнами, і гріє вулицю за власний кошт. 

Чому так та чи можна якось вплинути на ситуацію, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Хто постачає та регулює тепло в будинку

Тепло та гарячу воду до будинків хмельничан постачають два комунальні підприємства: МКП "Хмельницьктеплокомуненерго" та КП "Південно-Західні тепломережі»". Роздають вони тепло лише на будинок. Як ним розпоряджатися, за словами заступника міського голови Анатолія Нестерука, вирішують самі мешканці. Тобто голова ОСББ або відповідальний по під’їзду. Останнього обирають на зборах власників квартир. Ключі та доступ до лічильника має він та теплопостачальник. 

Платіжки все одно не перерахують

За словами Анатолія Нестерука, існують норми температурного режиму у квартирах під час опалювального сезону. Згідно з ними, температура у квартирі не може бути нижчою за 18 градусів. Стандартна температура у багатоповерхівках Хмельницького - 18-20 градусів. Якщо вона сягає за 22-23 градуси, Анатолій Нестерук радить звертатися в аварійну службу  МКП "Хмельницьктеплокомуненерго" (за номером: 15-87).

Після звернення до теплопостачальника, з комунального підприємства відправлять фахівця, який виміряє температуру повітря у квартирі. Однак за перевищення санітарних норм кошти не повернуть. 

Чи можна зекономити на індивідуальних лічильниках тепла

Останнім часом все популярнішою стає практика встановлення індивідуальних лічильників тепла на кожну квартиру. Однак, Анатолій Нестерук, зазначає, що цей варіант недоступний більшості мешканців нашого міста. 

Виходить, що розв'язати проблему можна за допомогою простого алгоритму. Для цього потрібно: 

Опитування

А ви задоволені температурою повітря у своїх оселях?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (198)
  • Лана

    Львівське шосе 51, В нас так само , 2 квартири плачуть що холодно, ( 256 квартир в домі) а остальні жаряться як на пательні ночью всі вікна відкриті, а платіжки захмарні
  • Олег Фротман

    Свобода нажертись не може...
  • Андрей Шпулак

    Взагалі складається враження, що хтось в носі поколупався, і від фонаря написав розрахунки в платіжках. Батареї ледь теплі (нам цього вистачає), а виставили кругленьку суму.
  • Тамара Комарницька

    Спека у квартирі гріємо вулицю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up