Грип та ГРВІ: у Хмельницькому за тиждень госпіталізували майже 80 людей

Грип та ГРВІ: у Хмельницькому за тиждень госпіталізували майже 80 людей
Фото ілюстративне
  • Хмельничан продовжують атакувати сезонні хвороби.
  • Лише за минулий тиждень у місті захворіло 3230 людей.

Минулого тижня в області зафіксували зменшення захворюваності на ГРВІ та грип  на 3,6%. Щоправда, у самому обласному центрі ситуація не покращилася. З 3 по 9 лютого у Хмельницькому  захворіло 3230 осіб. Це на 89 осіб більше ніж за попередній тиждень, зазначили у ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Як уточнили, із 3230 захворівших – 2154 діти. За тиждень в Хмельницьку міську інфекційну лікарню з діагнозом грип та ГРВІ госпіталізували 76 осіб, в тому числі 18 дітей.

Опитування

Ви уже хворіли цієї зими?

Відео дня

Нагадаємо, 11 лютого у школах обласного центра закінчився карантин.

Довідка:

ГРВІ - гостра респіраторна вірусна інфекція. Збудником ГРВІ є більш як 200 вірусів, які часто належать до різних груп захворювань. Саме через це форма протікання хвороби залежить від того, яким саме вірусом заразилася людина. Відомо, що найпоширенішим збудником ГРВІ є так званий риновірус. ГРВІ може стати причиною або посилити симптоми хронічних захворювань дихальних шляхів. 

Водночас вірус грипу може локалізуватися як у верхніх, так і у нижніх дихальних шляхах. Це і пояснює його здатність викликати важкі форми захворювання. Небезпеку він представляє і в можливості розвитку вторинних бактеріальних інфекцій. Симптоми грипу: раптовий початок хвороби; головний біль; ломота у м’язах та суглобах; біль у горлі; підвищення температури тіла до 38 °С і більше; кашель; в окремих випадках — блювота і діарея. Раніше ми писали, як відрізнити грип від ГРВІ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • валерія

    В четвер чи пятницю прилтає літак з китаю В києві багато рейсів з китаю відмінили Тому летять через москву Остатись в києві на карантин відмовляються Не брати з собою домашніх улюбленців з китаю відмовляються
    Звідти багато людей захворіло, мруть Це не зовсім той короновірус , що в україні Ліків немає Лічаться ліками від спіду Це шо, спід шо передається через ніс????Тому і розкуповують повязки на ніс??
  • Юля Соловйова

    В кам'янці Подільському шкоди вже 3тмждень на карантині
  • Ната Безносюк

    Обурення немає меж!!! Вся родина до сих пір хворіє, наймолодша внучка досі в інфекційні лікарні!!! Ще такого року з грипом не пам'ятаю, за день всі злягли!!!
  • Оля Кузнецова

    Очень глупое решение..вообще-то как всегда.!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up