Як відрізнити грип від ГРВІ (ІНФОГРАФІКА)

Як відрізнити грип від ГРВІ (ІНФОГРАФІКА)
Фото ua.112.ua
  • На Хмельниччині активно зростає кількість хворих на грип та ГРВІ.
  • Найбільший відсоток серед них складають діти. 
  • Що слід знати про захворювання та як їх розрізнити, читайте далі.

Поки смертельний коронавірус з Китаю шириться країнами й континентами, хмельничан беруть в полон інші захворювання. 

Так, показник хворих на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ)  активно “повзе” догори. Станом на 26 січня таких випадків на Хмельниччині зафіксували 8 461. З них госпіталізували 421 особу. Серед хворих найбільшу кількість складають діти - 5 722. Тож учні десятків шкіл області вже відправилися на вимушені канікули. Як повідомила лікар-епідеміолог Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Лариса Калінер, найсуттєвіше кількість захворювань зросла в Кам’янець-Подільському, Дунаєвецькому та Шепетівському районах. А також в місті Нетішин і Кам’янець-Подільський. 

  • Відео дня
    /li>

У порівнянні з минулим тижнем, зросли показники хворих і в Хмельницькому. Нині із симптомами грипу та ГРВІ зафіксували 2 419 містян. Що слід знати про захворювання, що ширяться містом? 

Що слід знати про ГРВІ та грип

ГРВІ - гостра респіраторна вірусна інфекція. Збудником ГРВІ є більш як 200 вірусів, які часто належать до різних груп захворювань. Саме через це форма протікання хвороби залежить від того, яким саме вірусом заразилася людина. На сайті МОЗ України йдеться, що вони вражають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів, а також вуха, носа, горла тощо. Відомо, що найпоширенішим збудником ГРВІ є так званий риновірус. 

Крім того, ГРВІ може стати причиною або посилити симптоми хронічних захворювань дихальних шляхів. 

Водночас вірус грипу може локалізуватися як у верхніх, так і у нижніх дихальних шляхах. Це і пояснює його здатність викликати важкі форми захворювання. Небезпеку він представляє і в можливості розвитку вторинних бактеріальних інфекцій. 

Загалом, те, як протікатиме хвороба залежить від самої людини, а саме:

  • від імунітету,
  • виду вірусу та вторинних бактеріальних інфекцій, які можуть розвиватися як ускладнення після зараження вірусом грипу,
  • наявність будь-якого іншого захворювання;
  • певні генетичні особливості організму. 

Грип починається раптово і гостро. Впродовж хвороби різко виражені ломота в тілі, озноб, головний біль і біль у м’язах.  Натомість ГРВІ починається поступово і супроводжується відчуттям “розбитості” та загального нездужання. Щоб детальніше ознайомитися із симптомами грипу та ГРВІ, дивіться інфографіку. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Ткаченко

    Профілактика завжди повинна бути попереду.Мені чудово допомогає Лаферон назальний.Краплі для профілактики при загрозі захворювання в епідемічний період, при контакті з хворим на ГРВІ.Він зупиняє розмноження вірусів, підсилює противірусний імунітет, захищає від інфікування при грипі та застуді у дорослих та дітей з народження.
  • Marinka Yavorska

    Онлайн консультація лікаря.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up