Гроші на ідеї: хмельничани можуть обрати проекти, на які виділять 2 мільйони

Гроші на ідеї: хмельничани можуть обрати проекти, на які виділять 2 мільйони
Ілюстративне фото з сайту pixabay.com
  • Голосування розпочнеться вже завтра, 8 листопада.

  • З обраних 28 проектів хмельничани мають обрати кілька найкращих.

  • Їх реалізують наступного року.

Вже завтра, 8 листопада, на сайті розпочнеться голосування за проекти, реалізація яких має покращити життя хмельничан. Упродовж голосування, яке триватиме до 22 листопада, містяни оберуть найкращі. Наступного року почнуть втілювати у життя  проекти-переможці, загальна вартість яких становитиме 2 мільйони гривень.

Журналісти vsim.ua проаналізували подані проекти. Загалом пропозицій 28. Їх загальна вартість — майже 3,5 мільйона гривень. Найдешевший коштує 49 тисяч гривень, найдорожчі — 150 тисяч.

Кількість проектів за категоріями:

Відео дня
  • освіта — 8

  • культура — 6

  • охорона здоров’я — 5

  • соціальний захист — 4

  • житлово-комунальне господарство — 3

  • спорт — 2

Освіта

Спортивний майданчик для СЗОШ №6

Облаштувати спортивний майданчик у спеціалізованій загальноосвітній школі №6 пропонує Михайло Нечеснюк. Школа розташована у провулку Володимирському, 12. Як зазначається на сторінці проекту, навчальному закладі відсутній якісний спортмайданчик. Щоб реалізувати проект, потрібно 148 630 гривень.

Зона відпочинку «Перерва на свіжому повітрі» Хмельницька СЗШ № 15

Зробити територію школи №15, що на вулиці Проскурівського підпілля, 125/1, закритою та створити у ній зону відпочинку пропонує Тетяна Низенко. На сторінці проекту зазначається, що школі вкрай потрібен огороджений парканом внутрішній двір. Це потрібно для того, щоб діти не мали змоги залишити територію школи без дозволу. Також це дозволить підвищити рівень безпеки. Для реалізації проекту потрібно 141 625 гривень.

Спорттренажери на стадіоні СЗОШ №12

Встановити спортивні тренажери у спеціалізованій загальноосвітній школі №12, що на вулиці Довженка, 6, пропонує Олег Сивицький. На сторінці проекту зазначається, що у разі реалізації спортивними вправами на свіжому повітрі зможуть займатися не тільки учні школи, а й інші хмельничани. Щоб утілити задум у життя, потрібно 119 590 гривень.

«Подолянчик» об’єднує Україну»

Провести ХХХ Всеукраїнський фестиваль «Зимові візерунки» пам’яті Ю. Гуреєва» пропонує Іван Гуреєв. На сторінці проекту зазначається, що фестиваль сприятиме національно-патріотичному та культурно-естетичному вихованню підростаючого покоління, пропагуватиме народне мистецтво, ознайомить мешканців міста з кращими зразками дитячої та юнацької творчості різних регіонів України. Для реалізації проекту потрібно 149 982 гривні.

Озеленення території ліцею

Озеленити територію технологічного ліцею імені Артема Мазура, шо на Тернопільській, 14/1, пропонує Лариса Бойко. Ініціатор проекту вважає, що пил та небезпечні вихлопні гази негативно впливають на самопочуття й працездатність учнів та працівників навчального закладу. Вирішення автор проекту бачить у насадженні дерев на території ліцею. На реалізацію проекту потрібно 101 905 гривень.

Вчимося жити толерантно

Розвивати у хмельничан толерантність до дітей з особливими потребами пропонує Сергій Бабій. Як зазначає ініціатор на сторінці проекту, в українському суспільстві недостатньо толерантно ставляться до «особливих» дітей. Змінити ситуацію автор пропонує за допомогою різноманітних занять, до яких залучатимуть як дітей з особливими потребами, так і здорових дітей. Крім того, планується, що до проекту також залучатимуть членів сім’ї та громадськість. Для реалізації проекту потрібно 132 000 гривень.

«Рости здоровим»: шкільний майданчик для спорту та розвитку

Збудувати новий спортивний майданчик для спеціалізованої школи I ступеня №30, що на проспекті Миру, 76/6, пропонує Людмила Кубович. На сторінці проекту зазначається, що перебування учнів на прогулянках є одноманітним та не дає можливості для розвитку спритності, рухових якостей, активного проведення дозвілля на свіжому повітрі. Для реалізації проекту потрібно 120 400 гривень.

Територія активного та щасливого дитинства НВО №5 (спортивний майданчик із вуличними тренажерами)

Облаштувати спортивний майданчик для учнів навчально-виховного об’єднання №5 та мешканців центру міста пропонує Наталія Неєзжала. Автор проекту занепокоєна тим, що останнім часом діти надають перевагу телефонам та комп’ютерам перед активним дозвіллям. На її думку, це призводить до порушення фізичного та інтелектуального розвитку. Якщо проект реалізують, вихованці об’єднання та всі охочі зможуть займатися спортом на тренажерах, стіні для скелелазіння та баскетбольному майданчику. Реалізація проекту обійдеться у 130 614 гривень.

Культура

Соціально-культурна спільнота для людей похилого віку «Молоді серця»

Клуб для літніх людей пропонує створити Сергій Бабій. Як зазначається на сторінці проекту, більшість літніх людей незадоволені своїм рівнем життя та бачать у майбутньому тільки самотність, втрату близьких, родичів, друзів, а також повну ізоляцію від навколишнього світу. Щоб зробити життя людей похилого віку яскравішим та цікавішим, пропонується створити спільноту «Молоді серця», яка діятиме у кінотеатрі Шевченка. Упродовж 6 місяців для літніх людей хочуть проводити різноманітні культурні заходи: тематичні зустрічі, дискусійні клуби, відвідування кінопоказів, виставок, театральних вистав тощо. Щоб реалізувати проект, потрібно 121 500 гривень.

Сяйво дитинства

Шукати талановитих дітей з обмеженими можливостями пропонує Анатолій Савчук. На сторінці проекту зазначається, що потрібно провести фестиваль талантів «Сяйво дитинства» для дітей з інвалідністю, який допоможе їм соціалізуватися та розвинути свої таланти. Для реалізації проекту потрібно 116 500 гривень.

Коворкінг у бібліотеці — вільний простір для творчості

Створити творчий простір у бібліотеці пропонує Оксана Ковальчук. На сторінці проекту повідомляється, що у бібліотеці-філії №2, що на проспекті Миру, 70/3, є велика вільна кімната площею 34,2 квадратних метра. Ініціатор пропонує зробити у ній сучасний коворкінг. Для цього потрібно зробити капітальний ремонт та закупити меблі й обладнання, що обійдеться у 150 000 гривень. В оновленому приміщенні усі зацікавлені хмельничани зможуть проводити культурні та освітні заходи: майстер-класи, презентації, виставки, зустрічі тощо.

SMART-бібліотека — помічник «розумного міста»

Зробити бібліотеки Хмельницького «розумними» пропонує Тамара Козицька. На сторінці проекту сказано, що у SMART-бібліотеці буде можливість надрукувати щось на 3D-принтері, почитати книги, що оживають, спробувати себе в ролі ілюстратора книжок, навчитися використовувати електронні сервіси «розумного міста» тощо. Вартість проекту — 150 000 тисяч гривень.

Фестиваль сучасної неокласичної музики

Фестиваль сучасної класичної музики пропонує провести Андрій Захарко, засновник фестивалю «Respublica». Як зазначається на сторінці проекту, молодь недостатньо уваги приділяє класичній музиці. Щоб змінити ситуацію, вважає ініціатор, потрібно заснувати фестиваль неокласичної музики у Хмельницькому. До його проведення планується залучити громадськість, учнів, студентів та викладачів музичних навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться класичною музикою. Залучати до участі хочуть не тільки хмельничан, а й гостей з усієї України. Щоб реалізувати проект, потрібно 81 905 гривень.

Острів кохання. Розвиток через мистецтво

Перетворити Острів Кохання, що на Південному Бузі, на мистецьку територію пропонує Андрій Захарко. Як зазначає ініціатор на сторінці проекту, є чимало прикладів, як занедбані території розвивали через мистецькі події. За допомогою них можна привернути увагу й до хмельницького Острова Кохання. На ньому пропонується провести пленер різьбярів, які створять арт-об’єкти, та фестиваль неокласичної музики. Реалізація проекту обійдеться у 71 600 гривень.

Охорона здоров’я

Інклюзивно-терапевтичний майданчик для дітей на території ХМДЛ

Інклюзивно-терапевтичний майданчик у міській дитячій лікарні пропонує створити Людмила Рибчинська. На сторінці проекту автор розповідає, що це зробить перебування на території лікарні для усіх дітей зручним та комфортним. Вартість проекту — 150 тисяч гривень.

Створення кабінету Холтерівського моніторування на базі Хмельницької міської дитячої лікарні

Придбати прилад Холтерівського моніторингу для міської дитячої лікарні пропонує Катерина Дем’яник. На сторінці проекту зазначається, що зараз обстеження за методом Холтера є дорогим, а пацієнтам доводиться витрачати час, оскільки провести всі обстеження в одному закладі неможливо. Крім того, обстеження дітей та дорослих за цим методом має суттєві відмінності. Щоб придбати апарат, потрібно 148 580 гривень.

Освіта школярів у лікарні

Навчати маленьких пацієнтів у лікарні пропонує Наталія Гринишина. На сторінці проекту ініціатор зазначає, що під час стаціонарного лікування діти відстають від програми, крім того, їм не вистачає соціалізації. Змінити ситуацію, на думку автора, можна, запровадивши навчання у медичних закладах. Щоб реалізувати проект, потрібно 150 тисяч гривень.

Формування електронного результату аналізів для Хмельницької міської поліклініки №4

Запровадити електронний доступ до результатів аналізів пацієнтів поліклініки №4 пропонує Вікторія Куниця. На сторінці проекту зазначається, що зараз пацієнти змушені додатково відвідувати медичний заклад, щоб ознайомитися з результатами. Якщо ідею реалізують, хмельничани зможуть дізнаватися результати досліджень за допомогою електронної картки. Крім того, цими даними зможуть обмінюватися медичні заклади міста. Для реалізації проекту потрібно 147 900 гривень.

Паліативна допомога хмельничанам та їх сім'ям

Полегшити життя пацієнтам з невиліковними хворобами та їх сім’ям пропонує Олена Тарчинська. Як зазначається на сторінці проекту, паліативні пацієнти часто не мають змоги отримати необхідні засоби догляду та медикаменти. У рамках проекту хочуть забезпечити хворих засобами догляду, надати родинам інформаційні матеріали щодо догляду за хворими, а також закупити для мобільних паліативних бригад спеціальний одяг. Для реалізації проекту потрібно 149 800 гривень.

Соціальний захист

«Здоров’я — запорука щасливого життя»

Створити спортивний куточок для молоді з інвалідністю пропонує Катерина Салтикова. Як зазначається на сторінці проекту, діти та підлітки з інтелектуальними порушеннями часто не мають фінансової можливості відвідувати спортивні зали. Крім того, не всі спортивні заклади мають для них відповідне обладнання. Для вирішення цієї проблеми пропонується створити спортивний куточок у Центрі реабілітації «Родинний затишок». Там молодь зможе безкоштовно займатися спортом, використовуючи спеціалізоване обладнання. Вартість проекту — 66 000 гривень.

Міцна громада. (Соціальна адаптація ВПО у місті Хмельницькому)

Створити культурно-просвітницький центр для переселенців пропонує Наталія Гринишина. Як зазначається на сторінці проекту, вимушено переміщені особи стикаються з різноманітними проблемами: пошук житла, роботи, влаштування дітей до навчальних закладів тощо. Однак проблемі реінтеграції не приділяється достатня увага. На думку автора проекту, змінити ситуацію можна, створивши у Хмельницькому культурно-просвітницький центр для вимушених переселенців. У ньому вони зможуть реалізувати свій творчий потенціал, ознайомитися з культурою та історією Хмельницького, взяти участь у психологічних тренінгах тощо. Крім того, планується провести опитування щодо проблем та потреб, з якими стикаються переселенці у житті. Для реалізації проекту потрібно 150 000 тисяч гривень.

«Сходинки нових можливостей»

Відкрити у Центрі реабілітації «Родинний затишок» кабінет для миловаріння пропонує Вячеслав Сандуляк. На сторінці проекту зазначається, що заняття з миловаріння допоможе дітям та підліткам з інтелектуальними порушеннями подолати негативні прояви поведінки, зокрема агресивність, тривожність та замкнутість, а також адаптуватися у соціумі. Для реалізації проекту потрібно 49 000 гривень.

Облаштування Громадського Центру «Допомога»

Облаштувати громадський центр, у якому вразливим верствам населення буде надаватися комплексна допомога, пропонує Володимир Баклай. Як зазначається на сторінці проекту, цілодобову допомогу планують надавати переселенцям, колишнім воїнам ООС, колишнім ув’язненим, людям без постійного місця проживання, споживачам ін’єкційних наркотиків, алкозалежним, носіям ВІЛ та хворим на туберкульоз. Якщо проект реалізують, вони зможуть проконсультуватися з юристом, соціальним працівником, психологом, отримати юридичні послуги, зокрема поновлення документів, переночувати, поїсти, прийняти душ тощо. Крім того, тут проводитимуть тренінги, надаватимуть соціально-психологічну підтримку родичам та близьким клієнтів. Також працівники центру проводитимуть заходи з профілактики злочинності, популяризації здорового способу життя, попередження захворюваності на ВІЛ та туберкульоз. Вартість реалізації проекту — 88 165 гривень.

Житлово-комунальне господарство

Сучасний дитячий майданчик — на втіху дітям

Оновити дитячий майданчик на Лікарняній, 1, пропонує Ольга Мельничук. На сторінці проекту вона зазначає, що майданчик не ремонтувався понад 30 років, зокрема заміни потребують качелі. Окрім них пропонується придбати нову гірку, пісочницю тощо. Для реалізації проекту потрібно 140 634 гривні.

«Щасливе і здорове дитинство»: облаштування сучасного дитячого майданчика

Облаштувати сучасний дитячий майданчик на Гагаріна, 13, пропонує Тетяна Єрмакова. На сторінці проекту ініціатор розповідає, що обладнання на майданчику потребує заміни. При цьому ним користуються діти кількох навколишніх будинків, і малечі щороку стає більше. Для реалізації проекту потрібно 130 394 гривні.

Зупинка в мікрорайоні Ружична

Встановити зупинку громадського транспорту в мікрорайоні Ружична пропонує Альона Бевзюк. На сторінці проекту ініціатор розповідає про незручності для мешканців, які вони відчувають через відсутність зупинки. Щоб реалізувати проект, потрібно 97 000 гривень.

Спорт

Майданчик для гри в боче

Збудувати майданчик для гри в боче на території спортивно-культурного центру «Плоскирів» пропонує Василь Головатюк. На сторінці проекту зазначається, що новий майданчик заохотить людей літнього віку вести спортивне та здорове життя. Вартість проекту — 104 955 гривень.

Гречани. Територія нових змін

Встановити два парклета біля спортивно-культурного центру «Плоскирів» пропонує Роман Гурницький. Ініціатор вважає, що вони мають стати місцем місцем спілкування, спільного відпочинку, читання книг та творчих зустрічей. Вартість проекту — 99 704 гривні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up