Хмельничанам радять «засвітитись»: активісти провели акцію для пішоходів

Хмельничанам радять «засвітитись»: активісти провели акцію для пішоходів
  • Хмельницькі активісти вирішили «взятись» за пішоходів.
  • Нагадали, як стати помітним для водіїв і вберегтись на дорозі.
  • Підсвітка на телефоні і світловідбиваючий брелок стане  в нагоді.

 

Правил дорожнього руху навчають з дитинства. Однак активісти соціальної ініціативи "Хтось не зробить" вирішили їх нагадати. Раніше у Хмельницькому проводили акції-попередження для водіїв. "Полювали" на автомобілістів без пасків безпеки, також тих, хто їде на "червоне" і розмовляє по телефону за кермом. Тепер профілактику вирішили провести для пішоходів. 

За минулий рік трапилось 357 аварій з потерпілими. На пішохідному переході збили 31 людину. Нерідко пішоходи й самі наражають себе на небезпеку. На порушенні правил дорожнього руху "попались" близько трьохсот хмельничан. За рік патрульні склали 286 адмінматеріалів за частиною 1 статті 127. Ще 17 "адмінок" стосувались ті ж порушення ПДР, але в стані алкогольного сп'яніння. 

Тому активісти сьогодні, 31 січня, запланували акцію "Засвітись". За їхніми словами, багато аварій трапляється саме через те, що водій в темну пору доби пішоходів не бачить. 

Відео дня

Перехожим роздавали брошурки з правилами і пропонували світловідбиваючі наліпки- Метою нашої акції є попередження і профілактика безпеки пішоходів. Тема пішоходів є нерозкритою на сьогодні. Більшість пішоходів не знає своїх правил. В темну пору доби водій просто не помічає, що відбувається на тротуарі. Хочемо популяризувати ідею, аби люди визначали себе на дорозі. Можна ввімкнути ліхтарик на телефоні і показати водієві, що я є. Пропонуємо проводити таку акцію в школах, в жіночих консультаціях і пологових будинках, - розповідає координатор напрямку безпеки на дорогах соціальної ініціативи «Хтось не зробить» Сергій Коваль. 

"Пам'ятки" роздавали перехожим поблизу перехрестя Проскурівської і ВолодимирськоїОсь, яких правил активісти радять дотримуватись пішоходам:

Переконайся, що водій тебе бачить і надає перевагу

Одягай яскравий одяг, щоб бути помітнішим для водія

Використовуй світловідбиваючі елементи на одязі

Використовуй підсвітку телефона, що бути помітним для водія на пішохідному переході

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up