Хмельничани мріяли про квартири, а отримали «напівфабрикати» від «Цивільжитлобуду»

Хмельничани мріяли про квартири, а отримали «напівфабрикати» від «Цивільжитлобуду»
Будинок на Львівському шосе 33/2 вже зданий в експлуатацію. Та власники запевняють, що жити в омріяних квартирах вони не можуть, оскільки забудовник не провів ні газу, ні світла. В свою чергу «Цивільжитлобуд» у всьому винить власників квартир.

Історія із будівництвом житлового будинку по Львівському шосе, 33/2 тягнеться не перший рік. Колективне підприємство «Цивільжитлобуд» постійно знаходить причини, через які люди й досі не можуть отримати повноцінного житла. Хоча й вклали чималі кошти і мали заселитися у нові домівки ще в 2013 та 2014 роках. З надією все-таки відстояти своє люди прийшли сьогодні, 8 лютого, до офісу забудовника.

- Будинок зданий в експлуатацію більше року тому. Довірившись запевненням забудовника, ми почали робити ремонти у наших квартирах. Та, як виявилося, марно. В домі немає ні газу, ні світла. Шпалери вже відлітають. Жити тут просто нереально, - розповідає власниця однієї з квартир Ірина Володимирівна. - За те, щоб нам провели всі комунікації, ми заплатили. «Цивільжитлобуд» замовив у своїх підрядників виконання усіх робіт. Та вони не завершені. Фірми кидають усе на півдорозі, оскільки їм не платять.

"Гроші зникли"

Відео дня

Ініціативна група власників квартир домовилася із забудовникоом, що спільно фінансуватимуть проведення газу, світла та виконання інших робіт. На рахунок «Цивільжитлобуду» перерахували близько 450 тисяч гривень. В середньому по 30 тисяч на кожного із 150 власників. Куди пішли ці кошти, люди просто не знають. Звинувачують забудовника у шахрайстві, шантажі та вимаганні коштів.

- Ми отримали не будинок, а напівфабрикат. Роки три тому ми зверталися до правоохоронних органів. Провівши в дуже короткі терміни розслідування, нас зібрали в залі по вулиці Пушкінській, 15. Зібралося чимало людей. Навіть місця для всіх не вистачило, - пригадує мешканка будинку Тетяна П’ятничук. - І тоді зовсім юна дівчинка повідомила нас, що складу злочину просто не знайшли.

Директор боїться журналістів?

Натовп людей тиснулася у приміщенні «Цивільжитлобуду», висловлювала своє «фе» забудовнику та очікувала на директора підприємства Тамару Онишку. Жінка, за словами активістів, була в офісі. Вона навіть пообіцяла вийти та поговорити із людьми. Та загадковим чином зникла, щойно побачила журналістів. Віддуватися замість неї вийшла економіст Ольга Забєліна. Постоявши збоку та вислухавши звинувачення людей, вона взялася захищати честь підприємства.

- Ви одержали від нас всі документи, які дозволять вам оформити технічний паспорт на квартиру. Ви підписали акт прийому-передачі квартири про те, що ви до забудовника ніяких претензій не маєте, - заявила Ольга Забєліна. – Ми будинок ввели в експлуатацію. Залишилось вирішити питання по світлу та газифікації.

Позиція влади

Чергові виправдовування та обіцянки від забудовника ще більше розлютили людей. Усі вони захотіли побачити та почути Тамару Онишко. Її пошуки по кабінетах результатів не принесли. Аби не марнувати часу, люди вирушили до міської ради, де їм вдалося поговорити з мером.

- Ми намагаємося вплинути на «Цивільжитлобуд» усіма можливими методами. Про те, що це найменш совісний забудовник у місті, я говорю відкрито. Створює проблеми він не лише вам, а й міській раді, заборгувавши близько 50 тисяч гривень за оренду комунального приміщення, - заявив Олександр Симчишин. – Тамара Онишко пускала «крокодилячі сльози», коли почула, що ми можем просто виселити її за борги і через те, що вона не виконує обіцяного людям. Дали їй термін в три місяці для виправлення ситуації. Місяць уже минув. Вже зараз розглядаємо декілька варіантів вирішення проблеми. Та ситуація досить непроста, дивлячись на видані ДАБІ документи на експлуатацію та інші історії із цим забудовником.

Міський голова пообіцяв людям, що на вівторок, 16 лютого, покличе за стіл переговорів усі сторони конфлікту. Таку дату аргументував тим, що 15 лютого збігає термін, до якого мають вирішити питання з електроенергією в будинку. Чергова сторінка в історії протистояння людей із недобросовісним забудовником перегорнута. Та чи вдасться власникам квартир отримати те, за що вони заплатили і скільки на це піде часу, поки невідомо. Можливо, саме зібрання дасть якісь позитивні результати. Слідкуйте за розвитком подій разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    шкода людей - вони попали. це ще та конторка-"рога и копіта"

    Анонім reply Анонім

    А Симчишин толком нічого і не сказав. Як завжди навішав лапші на вуха і все. Кричати я зроблю всі можуть. а Робити - одиниці

    Анонім reply Анонім

    десятиліттями творилися безпорядки!!!! а ви хочете щоб Симчишин за 1 день все порішав?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up