Хмельничани обурилися недоступним для візків сходам. Що кажуть комунальники

Хмельничани обурилися недоступним для візків сходам. Що кажуть комунальники
Тут і далі — фото зі сторінки управління ЖКГ у Facebook
  • Управління ЖКГ похвалилося новими сходами у Раковому.

  • Містяни звернулися увагу, що ними не проїде людина з інвалідністю.

  • Що про це кажуть в управлінні?

Управління ЖКГ на своїй сторінці у Facebook похвалилося новими сходами на Попова, 15, що у мікрорайоні Ракове. В коментарях до публікації користувачі звернули увагу, що сходи не пристосовані ані для дитячих візочків, ані для людей з інвалідністю. З приводу цього ми звернулися до начальника управління ЖКГ Василя Новачка. Запитали, чи враховували потреби людей з інвалідністю при облаштуванні цих сходів.

— Зараз я точно не можу сказати, яка там ситуація. Швидше за все, що зовсім поруч мав би бути якийсь прохід, де є можливість проїхати людям з інвалідністю. Точно не можу сказати, але швидше за все. Таких об’єктів у нас, мабуть, тисяча, тому сказати щось про кожен я не можу, — сказав начальник управління ЖКГ.

Відео дня

Василь Новачок також пояснив, що часто бувають випадки, коли натоптані мешканцями стежки розташовані неподалік асфальтованих доріжок. При цьому стежки мають високий схил, і взимку проходити ними важко або неможливо. Тому в таких випадках облаштовують сходи.

В коментарях до тієї ж публікації висловилася інша мешканка. Вона написала, що в тому випадку неможливо пристосуватися до дитячих візків та людей з інвалідністю, адже спуск там похилий і взимку можна впасти. При цьому батьки з візочками та люди з інвалідністю можуть скористатися іншим шляхом поряд.

 

Василя Новачка ми також запитали, чи враховують інтереси людей з інвалідністю при проектуванні об’єктів у місті в цілому. Він розповів, що ремонтах доріг роблять пониження бордюрів на перехрестях. Також це враховують при проектування нових об’єктів — облаштовують з’їзди та пандуси. При проведенні капітальних ремонтів та встановленні світлофорів передбачають укладання тактильної плитки, як і при облаштуванні заїзних кишень. За словами Василя Новачка, все це є обов’язковим згідно з державними будівельними нормами.

Світлина від Управління Житлово-Комунального Господарства Хмельницький.

Світлина від Управління Житлово-Комунального Господарства Хмельницький.

Читайте також: Ремонти доріг суцільним методом 2020: яка вартість та чи вплине карантин

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Александр Дорофий

    Странно.. а где вертолетная площадка возле ступенек ? Или суперчарджер для теслы? Что они себе там думают в жкг?
  • Олександра Юрчук

    Неподалік  лише тротуар з найвищим у Хмельницькому бордюром,де коляскою заїхати ще можна  ледь,а з"їхати  вже не кожний може,особливо не для сучасних маленьких низьких колясок.
  • Игорь Стельмаченко

    такой же проход на территории областной больницы.  наверное один подрядчик.
    проход очень неудобный
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up