Хмельничани прощались із 55-річним добровольцем, який загинув під Луганськом

Хмельничани прощались із 55-річним добровольцем, який загинув під Луганськом
На майдані Незалежності вкотре зібрались хмельничани, аби провести в останню путь героя, котрий загинув у війні на Сході.

55-річний Ігор Балда поїхав у зону бойових дій добровольцем, адже за станом здоров’я чоловіка не могли взяти до війська. 13 березня боєць потрапив під обстріли терористів на Луганщині, де він і трагічно загинув.

Провести в останній шлях Ігоря Балду зібралось чимало людей. Це  його бойові побратими, сусіди, знайомі та просто небайдужі хмельничани. Жінки та й багато чоловіків не стримували сліз.

Сусідові загиблого бійця Валерію важко дібрати потрібних слів. Для нього це важка втрата, адже він знав Ігоря Балду майже 15 років.

Відео дня

- Ми з Ігорем жили поряд, були сусідами. Можу сказати лише, що він був хорошим сусідом, - згадує чоловік. – Востаннє спілкувались з ним восени, перед тим, як він мав поїхати в АТО.

Валерій каже, що останні роки Ігор Іванович жив сам, дружина жила в Іванківцях, а  дітей у нього не було. 

Товариш загиблого героя Іван Козар не соромиться сліз: "Ігор був гідним і вихованим борцем свого народу!"

Один із засновників відродження українського козацтва на Хмельниччині, товариш загиблого бійця Іван Козар розказує, що Ігор Балда був вихованим і гідним борцем.

- Мені сьогодні дуже важко говорити прощальні слова. Ігор ще ніколи за життя не збирав скільки людей як сьогодні, - каже Іван Козар. – Ще навчаючись у молодших класах Знам’янки Донецької області, Ігор був ізгоєм, однокласники його лупцювали. Він приходив додому у синяках і сльозах. Тоді батько йому казав, що ти ж українець, повстанець. Патріотичну жилу батьки закладали йому ще з дитинства, - згадує товариш. 

Хмельничани залишали квіти на труні загиблого бійця. Проводжали з майдану Незалежності героя навколішки, вигукуючи: « Герої не вмирають!» та «Слава Героям України!».

Востаннє хмельничани прощались з 55-річним Ігорем Балдою, стоячи на колінах

Поховають  Ігоря Балду на Львівщині, звідки родом його батьки.

Довідка:

Ігор Іванович Балда народився у Якутській області. Туди в 40-х роках відіслали його батьків за звинуваченням у діяльності ОУН та УПА. У 60-х сім’я переїхала до України, проживали у Знам’янці, Донецької області, пізніше жили у Шепетівці. Ігор Балда був обраний отаманом Хмельницького обласного козацького коша. 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Ігор Балда був обраний отаманом Хмельницького обласного козацького коша.   Ого в нас і за це ПОЛУЧАЮТЬ ГРОШІ МВФ
  • Анонім

    "Провести в останній шлях Ігоря Балду зібралось чимало людей. Це  його бойові побратими, сусіди, знайомі та просто небайдужі хмельничани". Звичайно, знаючи цю сім'ю, слід було й згадати  про жінку, яка жила в цивільному шлюбі  з  Ігорем більше 10 років і дитину, яку Ігор Іванович виховував такий же період, ніхто і не згадав, дуже прикро.    Та й до новопризначеного губернатора, а швидше й за все до голови облради, вибачте, був присутнім його заступник, Адамовський, можливі питання, оскільки голови сільської ради села Іванківці не було присутнім на поминальному мітингу, Чому? Невже скільки загинуло героїв із цього села? Невже довідку про смерть героя не можна було підготувати із села, де прописаний герой? Чому сільський голова та секретар в робочий час не перебувають на робочому місці, коли "козаки" разом із співмешканкою героя змушені їх шукати, оскільки необхідна лише довідка про смерть, яку не може отримати Ігор Іванович, проїхавши більше 1000 кілометрів із зони АТО грузом 200, як було написано на автомобілі з номерами TERNOPILL. Звертаюсь до Вас, Михайле Васильовичу, знаючи Вас зі сторони преси, Ви є дуже порядною людиною, зверніть на це увагу.Дякую
  • Анонім

    руслан

                      ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

    а ТИМ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ ЩО ДИВИЛИСЬ З ВіКОН НА ПОХОРОНИ ГЕРОЯ-ГАНЬБА  Навіть в забитих селах коли проводжають покійника дідусі на паличках виходять за ворота.

     Загородній мусить розібратися з такими "патріотами"

    Анонім reply Анонім

    Мною було це написано після Вас. Дякую
  • Мила

    Світла пам'ять Герою!((((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up