Хмельничани стали купувати більше мототранспорту

Хмельничани стали купувати більше мототранспорту
Фото з архіву редакції
  • Сезонний фактор, плюс економність витрат на паливо і як результат - більше мотоцикбістів на автомагістралях.
  • Статистику наводять в сервісних центрах МВС Хмельниччини.
  • Втім, хоч мотоцикли доступніші, але небезпечніші за автомобілі.  

У Хмельницькому, як і в Україні загалом, стрімко зростає моторинок. Його показники суттєво збільшилися. Так, якщо в 2016-му році в сервісних центрах МВС Хмельниччини вперше зареєстрували 333 мотоцикли, то наступного, 2017–го, – 472.

А за 6 місяців 2018 року такого виду транспорту вже було зареєстровано 386. Такі дані надає прес-служба регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області, та додає:

  • Спостерігається зростання кількості проведених операцій з мопедами. У 2016 - му році сервісні центри МВС Хмельницької області вперше зареєстрували 68 мопедів, а вже у 2017–му – в 8 разів більше – 532. Та за підсумками 6 місяців поточного року за такою послугою вже звернулось понад 432 особи, - кажуть у прес-сужбі.

    Відео дня
    /li>

Які документи потрібні, щоб керувати

У сервісному центрі МВС додають, якщо громадянин вже має посвідчення водія з категорією, яка дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання ПДР для відкриття категорій А; А1; В1 складати не потрібно. Необхідно скласти лише практичний іспит з водіння мототранспортом.  

Потрібно мати такі документи, щоб керувати мото: посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки – обов’язкові документи для керування мототранспортом.

Посвідчення водія можна отримати після проходження навчання в автошколі, де здійснюють підготовку категорій А; А1; В1 (обрати акредитовану автошколу можна за допомогою сайту) та після здачі теоретичного і практичного іспитів у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС (для підготовки до іспитів можна скористатись онлайн-тренажером  та ознайомитись з білетами теоретичного іспиту).

Категорії, які відповідають типам мототранспорту 

А1 — мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом до 50 куб.см або електродвигун потужністю до 4 кВт;

А — мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об’ємом 50 куб.см і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

В1 — квадро - і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;

Підготовка водіїв категорій А1; А проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку, для категорії В1 — для осіб, які досягнули 18-річного віку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • толік

    Ну і для чого мототранпсорт? Потенційна небезпека на дорогах. Загрожують своєму життю і всім водіям.

    Евгений Стойко reply толік

    А для того для чого і BMW на бляхах. Когутячий понт! З такою поліцією, як в нас можна все. Я мешкаю на Грушевського в 100м від дороги, але моя дитина здригається від реву моторів вечорами, бо ці вилупки гасають. Я описував цю проблему рік назад, звернувшись в поліцію. А вони мене почали викликати з метою дізнатися, хто ж це робить, а які номера, а чи відомі мені ці водії?. Замість того щоб поставити патрулі і камери де потрібно. До мого звернення вони цього не помічали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up