Хмельничани у Бакоті зварили крафтове гарбузове пиво (ФОТО)

-
Троє друзів, один з яких є пивоваром, поексперементували зі смаками та зварили справжній гарбузовий ель.
-
Дізнавайтесь як багато пива виготовили хмельничани та що планують робити далі.
У зеленій садибі «Дім мандрівника», що в селі Гораївка на Хмельниччині зварили справжнє крафтове пиво “Bakota Pumpkin Ale” або “Бакітський гарбузовий ель”. Про це йдеться на сторінці садиби в соцмережах.
— Зварене в садибі «Дім мандрівника» садиба на Бакоті, село Гораївка, на вогні в казані під час блекауту. Міцність 9%. Звісно, шо жодних концентратів, хімії і гемео. Все, як робилося пару століть тому, – прокоментував власник садиби Сергій Толстіхін.
Сергій Толстіхін розповів vsim.ua, що ідея зварити пиво виникла спонтанно. Допомагали йому в цьому двоє товаришів, один з яких є пивоваром.
— Ми не почали виробництво, це лише перші певні проби. Просто зібралися з друзями і захотіли зварити таке крафтове пиво. Ми мали його варити за допомогою пивоварні, яка працює на електриці. Але не було світла. Тож ми мали запасний “план Б”. Ми зварили його у величезних казанах на вогні. То вже на 100% крафтово, як колись, століття назад, а враховуючи, що Бакота, то дуже старовинне місце, то в давні часи там точно якесь пивоваріння мало бути, — каже чоловік.
За основу взяли ідею зварити саме гарбузовий ель. Адже це надзвичайно популярний сорт пива в Америці. Тож до пива друзі додавали запечений гарбуз. Сергій Толстіхін додав, що гарбузовий ель у сучасному розумінні з’явився наприкінці 1980-х років. Першим комерційним зразком був America’s Original Pumpkin Beer від Buffalo Beer Brewery із Каліфорнії. Парадоксально, але він був зварений без гарбуза, а просто з використанням традиційної суміші для приготування гарбузових пирогів.
У Бакоті ж всього зварили близько 80 літрів пива. Поки бакітський ель не продають, зате дегустують охочих в садибі "Дім мандрівника".
— Плануємо в подальшому пробувати експериментувати з пивом і, можливо, вийти на якесь невеличке особисте виробництво, — каже Толстіхін.
А ви би спробували таке пиво?
Читайте також: Хмельничан попереджають про румунське печиво з речовиною, що викликає параліч (ФОТО)
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Дякуємо, що прочитали. Підтримайте автора та редакцію Всім.юа гривнею

Дякуємо за вашу підтримку!
Війна змінила багато всього, але не нашу мету — розповідати правду, яка важлива сьогодні, як ніколи.
Ваша допомога — це не просто фінансова підтримка. Це ваша довіра, яка дає нам сили. Завдяки вам ми створюємо якісні статті, запускаємо нові проєкти та досліджуємо важливі теми.
Ми залишаємося незалежними, щоб служити тільки вам — нашим читачам. Адже журналістика, яка працює для читачів, — це єдиний шлях до правди.
Кожен ваш донат — це крок до розвитку нашої редакції та збереження свободи слова. Дякуємо, що ви з нами! Разом ми робимо важливу справу для Хмельницького та України.
Romeo Gasilio
Alexander Bondar reply Romeo Gasilio