Хмельничани у Бакоті зварили крафтове гарбузове пиво (ФОТО)

Хмельничани у Бакоті зварили крафтове гарбузове пиво (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки садиби «Дім мандрівника»
  • Троє друзів, один з яких є пивоваром, поексперементували зі смаками та зварили справжній гарбузовий ель. 

  • Дізнавайтесь як багато пива виготовили хмельничани та що планують робити далі. 

У зеленій садибі «Дім мандрівника», що в селі Гораївка на Хмельниччині зварили справжнє крафтове пиво “Bakota Pumpkin Ale” або “Бакітський гарбузовий ель”. Про це йдеться на сторінці садиби в соцмережах.

— Зварене в садибі «Дім мандрівника» садиба на Бакоті, село Гораївка, на вогні в казані під час блекауту. Міцність 9%. Звісно, шо жодних концентратів, хімії і гемео. Все, як робилося пару століть тому, – прокоментував власник садиби Сергій Толстіхін. 

Сергій Толстіхін розповів vsim.ua, що ідея зварити пиво виникла спонтанно. Допомагали йому в цьому двоє товаришів, один з яких є пивоваром. 

Відео дня

— Ми не почали виробництво, це лише перші певні проби. Просто зібралися з друзями і захотіли зварити таке крафтове пиво. Ми мали його варити за допомогою пивоварні, яка працює на електриці. Але не було світла. Тож ми мали запасний “план Б”. Ми зварили його у величезних казанах на вогні. То вже на 100% крафтово, як колись, століття назад, а враховуючи, що Бакота, то дуже старовинне місце, то в давні часи там точно якесь пивоваріння мало бути, — каже чоловік. 

За основу взяли ідею зварити саме гарбузовий ель. Адже це надзвичайно популярний сорт пива в Америці. Тож до пива друзі додавали запечений гарбуз. Сергій Толстіхін додав, що гарбузовий ель у сучасному розумінні з’явився наприкінці 1980-х років. Першим комерційним зразком був America’s Original Pumpkin Beer від Buffalo Beer Brewery із Каліфорнії. Парадоксально, але він був зварений без гарбуза, а просто з використанням традиційної суміші для приготування гарбузових пирогів.

У Бакоті ж всього зварили близько 80 літрів пива. Поки бакітський ель не продають, зате дегустують охочих в садибі  "Дім мандрівника". 

— Плануємо в подальшому пробувати експериментувати з пивом і, можливо, вийти на якесь невеличке особисте виробництво, — каже Толстіхін. 

А ви би спробували таке пиво?

Читайте також: Хмельничан попереджають про румунське печиво з речовиною, що викликає параліч (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Romeo Gasilio

    🤢🤮🤧 ну нах ці помиї типу пива пити💁🏻‍♂️

    Alexander Bondar reply Romeo Gasilio

    Тебе хтось примушує? Тобі погрожують? За тобою стежать пивовари?

keyboard_arrow_up