Хмельничани «живим ланцюгом» з’єднали береги Південного Бугу

Хмельничани «живим ланцюгом» з’єднали береги Південного Бугу
  • Сьогодні, 22 січня, Україна відзначає День соборності.

  • Рівно сто років тому УНР та ЗУНР уклали Акт злуки.

  • У Хмельницькому свято відзначили «живим ланцюгом».

У Хмельницькому сьогодні відзначили День соборності України. Рівно сто років тому, 22 січня 1919 року, Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка уклали Акт злуки, утворивши єдину державу.

Свято єдності сьогодні відзначали у Хмельницькому. На мосту через Південний Буг навпроти «Оазису» зібралося кілька десятків хмельничан. Переважно це була молодь, зокрема школярі. Учасники святкування зібралися о 15:00. На мосту вони розгорнули великий синьо-жовтий прапор. Також великий державний прапор розгорнули поряд із стелою з брендом міста біля Острова Кохання. На березі річки зі сторони острова вишикувалися юнаки, які також тримали прапори.

Розпочалося все з привітання ведучого. Він привітав присутніх зі святом та розповів історію об’єднання українських земель у 1919 році. Хмельничани вшанували загиблих у війні на Сході хвилиною мовчання. Після цього присутні побачили театралізоване дійство, присвячене Дню соборності. Наостанок учасники заходу виконали Гімн України, а потім з’єднали береги Південного Бугу «живим ланцюгом».

Відео дня

 

Підписуйтесь та слідкуйте за найсвіжішіми новинами Хмельницького у Фейсбук, Телеграм та Інстаграм. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    Підписуйтесь та слідкуйте за найсвіжішіми новинами Хмельницького у Instagram та Telegram

    ➡️ https://telegram.me/vsimua_bot

    ➡️ https://www.instagram.com/vsim_ka

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up