Хмельничани змайстрували для військових мобільну лазню на колесах

Хмельничани змайстрували для військових мобільну лазню на колесах
Скрини з відео
  • Митися в ній одночасно може шестеро осіб.
  • Лазня на колесах уже рушила до захисників.

Мобільну лазню на колесах стоворили для захисників хмельничани.

Перетворили на неї морський контейнер, розміром 6х3 метри. Змонтували обігрів бані, щоб була подача гарячої води. Встановили дві пральних машини. Усередині все оздобили, утеплили та поставили перегородки. Одночасно лазня вміщає до шести осіб. За добу ж близько сотні військових зможе і речі в ній попрати, й  помитися в ній.

«У нас була ціль – швидкий нагрів води, - оповідає ТРК «Місто» Володимир Зюськін. - За годину і 20 хвилин маємо 700 літрів гарячої води. І процес йде безперервно. Хлопці миються, а вода гріється. Є генератор для подачі води, твердопаливний котел, плюс стоїть тен. Якщо дров немає – генератор буде тагрівати тен. Усе повністю мобільне. Усе, щоб хлопці, коли вилізли з тих окопів і болота, хоч трохи відчули себе в чистоті і порядку».

Відео дня

Саме Володимиру й належить ідея створення лазні на колесах. Ще пів року тому загорівся нею. У життя задум втілював спільно з іншими підприємцями й працівниками «Хмельницькзалізобетон».

До слова, приблизна вартість пересувної лазні – близько 400 тисяч гривень. Кошти збирали усім миром. 70 тисяч задонатили небайдужі, уздрівши оголошення в соцмережах. Решту - додали представники бізнесу та благодійного фонду.

Оцінити творіння хмельничан дуже скоро зможуть захисники. Лазня на колесах уже  рушила  до бійців 86-го окремого батальйону тероборони Хмельницького. 

А Володимир Зюськін уже задумався над створенням для військових машини-холодильника.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ольга Макареня

    І для чого це плказувати, щоб знав  ворог?
  • Валя Гнап

    Молодці,  низький уклін усім хо допомогає нашим воїнам,  їм дуже це потрібно 🙏🙏🙏
  • Галина Рудницька

    Уклін всім, хто допомагає!
  • Наталия Терещенко

    Молодці.

keyboard_arrow_up