Хмельничанина, який постійно бив матір, посадили на півтора роки

Хмельничанина, який постійно бив матір, посадили на півтора роки
  • Чоловік періодично знущався над матір’ю та погрожував її життю.

  • За це йому призначали штрафи від 170 гривень.

За останній рік чоловік 9 разів притягувався до відповідальності за домашнє насилля: на постійній основі знущався над своєю матір’ю, з якою проживав, бив її та погрожував. Крім того, він зловживав алкоголем. Натомість винуватцю призначали штраф та умовний термін. Тепер насильник відбуватиме півтора роки у в’язниці.

За короткий час, із грудня 2022 року до вересня 2023(фактично впродовж десяти місяців), 44-річний хмельничанин дев’ять разів притягувався до відповідальності за домашнє насильство над власною матір’ю. З жінкою він проживав в одній квартирі. Зловживаючи спиртним, чоловік лаяв матір брудними словами, завдавав їй стусанів і погрожував її життю.  Літня жінка зазнавала постійних психологічних страждань у вигляді напруги, пригніченості, образи, страху за власну безпеку й переконаності у власній неспроможності себе захистити.

За це Хмельницький міськрайонний суд шість  разів  накладав на домашнього насильника штрафи: від 170 до 680 гривень. Всього їх було призначено на суму 3050 гривень. Також суд застосовував до правопорушника п’ять діб адміністративного арешту та сорок годин громадських робіт.

Відео дня

В жовтні 2022 року Хмельницький міськрайонний суд позбавив чоловіка волі строком на один рік за домашнє насильство. Але звільнив від відбування цього покарання, призначивши рік випробовувального терміну.  

На цьому насильник не зупинився: 24 вересня 2023 року чоловік знову вчинив домашнє насильство, при цьому обзивав  матір нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, чим завдав чергових психологічних та фізичних страждань потерпілій. Тож суд прийшов до висновку, що йому слід призначити покарання за ст.126-1(домашнє насильство) у виді реального строку обмеження волі. 

При цьому суд врахував, що чоловік не вперше притягається до кримінальної відповідальності та вчинив кримінальне правопорушення у період іспитового строку. У вчиненому також він не розкаявся. Обставинами, що обтяжують покарання є повторність кримінальних правопорушень та вчинення злочину щодо особи похилого віку. 

Тож домашній насильник сидітиме у в’язниці впродовж одного року і шести місяців. Утім, на вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду.

Як Ви вважаєте, чи справедливе покарання застосовують до домашніх насильників? Як захиститись, якщо основне покарання за домашнє насильство - штраф в мінімальних розмірах?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Зальвовський

    За рідну матір,яка його вибавила з немовля,йому тих півтора року мало дали але не мені його судити.
  • Julia

    9 разів чорта відпускали(((…чудово…

    Марина Марина reply Julia

    Невже неможна застосувати більш справедливе покарання?

keyboard_arrow_up