У Хмельницькому районі відкрили притулок для постраждалих від насильства

У Хмельницькому районі відкрили притулок для постраждалих від насильства
Фото з сайту Хмельницької ОВА
  • Притулок запрацював у Меджибізькій громаді.
  • Він передбачений для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Вчора, 7 лютого, у Меджибізькій громаді відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі. У закладі створені комфортні умови для соціальної роботи та отримання комплексу соціальних послуг вразливими групами населення. Про це розповів перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. 

- Дякую усім, хто працював над реалізацією проєкту, хто своєю щоденною працею наближає нашу Перемогу. Бажаю усій громаді сил, віри, наполегливості, незламності, - додав він.

У 2023 році з державного бюджету Меджибізькій громаді було виділено 5,3 мільйона гривень на створення такого притулку. Також з бюджету самої громади виділено 2,9 мільйона гривень для реконструкції приміщення Центру надання соціальних послуг, структурним підрозділом якого буде притулок.

Відео дня

У Хмельницькій ОВА кажуть - це вже 4-й такий заклад, який відкрито за кошти державної субвенції в області.

Крім того, Департамент соціального захисту населення ОВА домовився з представництвом Фонду ООН про виділення 2-ох мільйонів гривень на закупівлю меблів, необхідного обладнання та техніки для притулку.

Читайте також: Як хмельницькі депутати голосували за новий закон про мобілізацію (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Julia

    Добре що відкривають…але краще було б карати кривдників…Саме через безкарність так процвітає насилля…Ці притулки тимчасові, але на перших порах ,поки людина оговтається і зрозуміє що робити далі ,то добре.
  • Юрій Максім

    А що в Хмельницькому всі заповнені що там потрібно відкривати??

keyboard_arrow_up