Хмельничанку з дітьми від чоловіка-насильника рятувала поліція: деталі

Хмельничанку з дітьми від чоловіка-насильника рятувала поліція: деталі
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Під час останньої сварки п'яний дебошир вибив двері в квартирі.
  • Жінку з дітьми правоохоронці  відвезли в притулок.

Хмельницький. Білий день. В одному з будинків – галас. Чоловік з усієї сили гримає у двері. Спільно з приятелем він добряче хильнув й намірився потрапити до квартири, котру орендував спільно зі сім’єю. А тут дружина не пускає.

Піднатужився, вдарив сильніше й вибив двері. Розгніваний і п’яний взявся за жінку. Кричав, принижував, погрожував фізичною розправою. Слухала, зіщулившись. На щастя, дітей у той вдома не було.

Коли буря трохи стихла, потерпіла набрала «102». На місце прибула мобільна група поліції з реагування на факти домашнього насильства.

Відео дня

Чоловік на правоохоронців відреагував агресивно. Та вони знайшли на порушника управу. Склали адмінпротоколи за вчинення домашнього насильства та злісну непокору поліцейським.

Як розповіла правоохоронцям згодом потерпіла, дебош чоловік учиняє не вперше. Його постійні пиятику та приниження вона терпить давно. Та що вона, страждають діти. Їх у подружжя двоє. Ставить їх на ноги сама, бо ж тільки вона працює.

Терпець жінці решті увірвався, зазначають у поліції. Звернулася за допомогою.

Правоохоронці запропонували помістити родину в притулок для жертв домашнього насильства. Там їй нададуть юридичну та психологічну підтримку, матеріальну допомогу.

Фото зі сторінки ГУ НП в Хмельницькій області

Ця історія завершилася добре. Уже ввечері жінка дякувала поліцейським. Вона врешті наважилася розірвати «замкнуте коло» домашнього насилля. Та чимало жінок не наважуються.

Згідно з даними уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця, від домашнього насильства щороку гинуть 600 українських жінок.

«Жінки у всьому світі зазнають фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства. Найчастіше, боротьба з цим – це ходіння по колу, - зауважив посадовець. - Після умовного «примирення» з кривдником, він у більшості випадках повертається до насильства знову. Тож важливо усвідомити — про проблему не треба мовчати! Жертвам варто звертатися за допомогою до поліції та інших компетентних органів. Кривдник має понести покарання!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Оксана Оксанка

    Вже відпустили.Чи якось покарали?

    Наташа Кожевникова reply Оксана Оксанка

    Оксана Полюк У жінок вже є Стамбульська конвенція,згідно якої на захист жінки мають стати всі державні інститути.Прочитайте один раз,це займе 10-15 хвилин вашого часу.

    Оксана Оксанка reply Оксана Оксанка

    Iryna Slobodian Такі в нас закони просто жах.

    Ірина Ірина reply Оксана Оксанка

    Оксана Полюк покарали, штраф 170 грн 🤦
  • Тамара Гега

    шш
  • Тамара Гега

    ш

keyboard_arrow_up