Хмельниччина опинилась в трійці областей-лідерів за привабливістю ведення бізнесу

Хмельниччина опинилась в трійці областей-лідерів за привабливістю ведення бізнесу

 

  • За рівнем підприємницької активності Хмельницька область наразі поступається лише Київщині та Львівщині.

Після трьох місяців російсько-української війни в Україні пожвавилась реєстрація нового бізнесу. Водночас відбуваються істотні зміни в бізнес-привабливості територій

За цими показниками серед ТОП-регіонів опинилась Хмельницька область. Про це свідчить аналітика Центру розвитку інновацій та Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Зокрема, упродовж березня-квітня 2022 року на Хмельниччині зареєстрували 697 підприємств із 16 890 по Україні. В області один з найвищих в Україні коефіцієнтів підприємницької активності (5,58), після Київщини (5,70) і Львівщини (7,21), які залишаються безумовними лідерами у привабливості для ведення бізнесу. 

Відео дня

Про це повідомляє інформаційна агенція ХМ-ІНСАЙД.

Становище погіршилось у північно-східних та південних регіонах, де тривали чи тривають бойові дії. Найбільш негативно шок війни вплинув на ділову активність Сумської, Миколаївської, Херсонської областей у порівнянні з початком цього року. Натомість правобережні області, і зокрема Хмельницька, мають протилежну тенденцію

Наразі частка Хмельницької області в Україні за новозареєстрованими підприємствами суттєво піднялась і становить 4,1% (Київ – 16%, Львівська область – 10,7%, Київська область — 6%, решта — інші області).

Причинами таких змін є: 

Варто зауважити, що Хмельниччина демонструвала позитивні зміни в рейтингу ділової активності й у 2021 році, піднявшись із 12 позиції (2020 р.) на 8-му.

Нагадаємо, станом на 1 травня до  Хмельницької області переїхали  34 підприємства з постраждалих від війни регіонів. Загалом обласною військовою адміністрацією було опрацьовано 260 заявок. Зареєстровано понад 430 об’єктів, готових надати виробничі майданчики для релокованого бізнесу.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергій Бондаренко

    Да ми працюємо і допомагаємо за ради наших хлопців але держ структури моглиб показати своїм прикладом як викунувати закон а потім вимагати з інших💪💪💪🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Денис Проненко

    Ше невсе продане і застрояне
    Я так поняв шо скоро жити буде ше лекше (
  • Оксана Остапец

    І цінами!
  • Наташа Кармалита

    Редакція Всім , ви хоча б поцікавилися, за рахунок кого так процвітає бізнес підприємців? На нас, хто не виїхав за границю, а це так було можливо, жінках, ми не виїхали, а тепер працюємо за мінімалку, якої ні на що не хватає, і я особисто думаю, а за що?

keyboard_arrow_up