На Хмельниччину переїхало підприємство, яке виготовляє рідкісні продукти

На Хмельниччину переїхало підприємство, яке виготовляє рідкісні продукти
Фото Суспільне Поділля
  • Вже 42 підприємства переїхало на Хмельниччину за урядовою програмою релокації бізнесу. 

  • Відтепер у Городку вироблятимуть  харчові продукти для людей з рідкісною хворобою.

 

 

Підприємство з виробництва безбілкової продукції евакуювалось до Городка з Харкова. Виробничі приміщення обрали з-поміж 300 варіантів, які запропонували п’ять областей України. Про це повідомляє телекомпанія Суспільне.Поділля.

 Наразі підприємство з Харкова повністю відновило свою роботу у Городку. За словами інженера Владислава, в середньому, вони виготовляють 100 кілограмів безбілкових макаронних виробів за день. Макарони виробляють із крохмалю та води. 

Технолог Надія розповідає, що підприємство також продукує безбілкову гречану крупу. Каже, за день її пересіюють до 160 кілограмів

Відео дня

«Наше підприємство виготовляє продукти для людей, які потребують безбілкової дієти. Насамперед - це люди, хворі на генетичне орфанне захворювання - фенілкетонурію. За статистикою, в Україні проживає десь близько чотирьох тисяч таких осіб. І вони постійно, усе життя потребують безбілкової дієти», - каже керівниця підприємства Юлія Щоличева.

До Городка підприємству вдалось вивезти більшість свого обладнання. Сюди також переїхало десять працівників з Харкова. Ще кілька планують взяти на роботу з-поміж жителів громади.

«Тут вже на місці почали розробку нової лінійки продукції. Це безглютенові макарони: гречані, кукурудзяні та рисові. Ми плануємо залишатися тут, тому що тут дуже добра база з сировини», - розповіла Юлія Щоличева.

За словами першого заступника Городоцького міського голови Артура Косінського, за програмою релокації до громади переїхало два підприємства, які позитивно вплинуть на її економіку. Таким чином створюються нові робочі місця та збільшуються надходження до місцевого бюджету. 

«Ми очікуємо близько п'яти підприємств, з якими ми зараз активно працюємо: це олійня, швейна, макаронні вироби, вироби з пластику. Вони вже на завершальних стадіях переїзду. У нас достатньо приміщень для малого і середнього бізнесу…Також є приміщення, які готові прийняти великий бізнес», - сказав чиновник.

Як розповіла директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук, за урядовою програмою релокації бізнесу на Хмельниччину вже переїхало 42 підприємства, ще 17 – в дорозі.

«Вже сім підприємств працюють. Стосовно решти  - хтось налагоджує чи монтує обладнання, хтось шукає працівників. Майже половина релокованих підприємств розташовані в Хмельницькому, значна їх частина переїхала в Кам’янець-Подільську територіальну громаду. Є й інші підприємства, які за допомогою бізнесових партнерських зв’язків, або самостійно переїжджають, не за урядовою програмою», - розповіла Катерина Савчук.

Більше дізнавайтесь про нове підприємство з Городка у відео:

Читайте також:

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Владимир Шевченко

    Пивзавод который делает " арсенал міцне"  не переехал? От лажа, двухлитровые бутылки пропали а на литр цену ломят марадеры 😆

    Владимир Шевченко reply Владимир Шевченко

    Людмила Крук и вам тоже 😆

    Людмила Крук reply Владимир Шевченко

    Владимир Шевченко

    Владимир Шевченко reply Владимир Шевченко

    Людмила Крук а вы?))) В том что я написал нет ничего такого.

    Людмила Крук reply Владимир Шевченко

    .

    Людмила Крук reply Владимир Шевченко

    Владимир Шевченко В цій статті написано про продукти хворим на фенілкетанурію.Ви
    чим хворі?

    Владимир Шевченко reply Владимир Шевченко

    Людмила Крук я шото плохое про них сказал? Меня пиво волнует сейчас))

    Людмила Крук reply Владимир Шевченко

    Дуже хорошу справу робить цей підприємець.Тому
    що хворі на фенілкетанурію змушені їсти безбілкові продукти, вибір яких дуже малий.Тому
    бажаю успіхів цьому підприємцю!

    Людмила Крук reply Владимир Шевченко

    Владимир Шевченко Дурнуватий коментар.

keyboard_arrow_up