Хмельницька обласна лікарня отримала карету швидкої допомоги від норвезьких благодійників

Хмельницька обласна лікарня отримала карету швидкої допомоги від  норвезьких благодійників
Світлини зі сторінки Хмельницької ОВА
  • Авто обладнане всім необхідним для порятунку поранених військових.

Карету швидкої допомоги від норвезької благодійної організації «UkrainasFrihetsHjelp» отримала Хмельницька обласна лікарня.

«Volvo» розраховане для перевезення одного хворого, оснащене реанімаційним обладнанням та всім необхідним для його безпечного транспортування.

Відео дня

Про це сповіщають у Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Директор обласної лікарні Яків Цуглевич наголошує: потреба саме у такому авто стояла дуже гостро, адже часто в лікарню доправляють хворих, яких надалі необхідно доставити до профільної лікарні. В таких випадках лікарям доводилося звертатися до колег з «екстренки». Відтепер же, завдяки отриманій автівці, вони зможуть самостійно вирішувати це питання.

Працюватиме карета швидкої допомоги не тільки для обласної лікарні, а й допомагатиме рятувати життя поранених військових, які потребують термінового транспортування.

На цьому акцентував очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

«Дякую норвезькій благодійній організації та норвезькому народу за підтримку наших військових, - підкреслив. - Також окремо слова вдячності хочу висловити норвежцю Еріку Холту, який допоміг доправити машину з Норвегії до України у рекордно короткий термін. Разом ми обов’язково переможемо».

«Наша ціль – допомогти підтримати боєздатність української армії, - констатував представник благодійної організації «UkrainasFrihetsHjelp» Олег Боговін, який прибув на Хмельниччину, щоб особисто передати карету швидкої допомоги на потреби лікарні. - Від початку війни ми передали різної допомоги на понад 15 мільйонів гривень - теплий одяг, взуття, генератори, медикаменти, продукти харчування, різні технічні прилади - і продовжуємо робити це і надалі. Зараз ми раді, що нам вдалося передати повністю обладнану швидку допомогу, щоб допомагати пораненим військовим».

ДОВІДКА.
«UkrainasFrihetsHjelp» – норвезька благодійна організація, заснована в перші дні війни.
Одними зі засновників цієї організації є Марина Боговіна з Кам’янця-Подільського та її чоловік Крістен Тініус Торп з Осло.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up