Хмельницькі патрульні попросили мільйон з бюджету міста. На що підуть ці гроші

Хмельницькі патрульні попросили мільйон з бюджету міста. На що підуть ці гроші

Місто допоможе поліцейським фінансово. Засоби для вилову собак, відеореєстратори, рукавички та інше обійдуться бюджету майже в 1,2 мільйона гривень. Програма співпраці влади і патрульних розрахована на 5 років. 

Управління патрульної поліції Хмельницького фінансує Київ. В Законі України "Про Національну поліцію" також передбачена співпраця поліцейських з органами місцевого самоврядування. Кожні п'ять років правоохоронці та міська рада спільно створюють програму. Вона має збільшити ефективність роботи поліції і зробити місто більш безпечним. Згідно неї проводяться різні заходи і закуповуються для поліцейських техніка, аптечки, пальне й інше.

- Ми профінансовані повністю. Але такі програми співпраці практикуються давно між органами місцевого самоврядування і правоохоронними структурами. Вони убезпечать роботу патрульних і допоможе краще нам працювати, - розповідає «ВСІМ» заступник командира роти Управління патрульної поліції Хмельницького Віталій Крамар.

Відео дня

Порушники поповнюють бюджет

Патрульна поліція працює у Хмельницькому майже 10 місяців. Щодня 20 екіпажів постійно виїжджають в місто, щоб стежити за порядком. Така робота дає результат. І справа не лише у кількості затриманих за неправильне паркування чи впійманих по гарячих слідах злочинцях. Патрульні констатують факт, що приносять місту чималі гроші.

 - Всі кошти, які сплачують згідно складених патрульними постановами, йдуть до міського бюджету,  - розповідає Віталій Крамар. - Порушення ПДР чи громадського порядку карається штрафами. Вже сьогодні, згідно винесених судом рішень, їх було сплачено на 3,3 мільйона гривень. Частина постанов ще на розгляді. Це ще близько мільйона. 

Та не всі постанови в результаті приносять гривні до бюджету. Частинну з них оскаржують в суді. В патрульній кажуть, у таких випадках їм часто не вистачає доказової бази. А для цього потрібні відео- чи фотофіксація. Саме на вирішення цієї проблеми планують закупити нові автомобільні відеореєстратори і пристрої для обліку та зберігання інформації (флешки, жорсткі диски та інше). Всього на це виділять 377,15 тисячі гривень. 

Від бензину до рукавичок

Найбільш витратним пунктом у програмі є закупівля паливно-мастильних матеріалів, запчастин і ремонту автомобілів патрульної поліції. На все це протягом п’яти років буде виділено 715 тисяч гривень. В разі прийняття програми депутатами вже у поточному році буде витрачено 115 тисяч. У наступні чотири роки сума складатиме 150 тисяч.

Найдешевший пункт програми складає всього 3 тисячі гривень. Розділена ця сума на дві рівні частини. В 2017 і 2019 роках куплять засоби для безпечного відлову безпритульних тварин. 

 - У нас бувають виклики від людей, які остерігаються безпритульних тварин. Та засобів для їх вилову в нас немає. Цим має займатися спеціалізована служба. Та є випадки, коли потрібно діяти негайно. В патрульних є повноваження в разі небезпеки застосувати зброю. Та погодьтеся, що стріляти у собак в завжди людному парку Чекмана буде не дуже етично, - розповідає «ВСІМ» Віталій Крамар.

За кошти з бюджету також мають закупити автомобільні аптечки для патрульних. Поліцейські хочуть, аби вони були забезпечені всім необхідним для надання якісної медичної допомоги. На це щороку потрібно 10 тисяч гривень. Ще 35 тисяч піде на закупівлю засобів індивідуального захисту для патрульних. Поліцейські нарікають, що їм інколи доводиться стикатися з людьми, які знаходяться в зоні підвищеного ризику - мають венеричні захворювання, туберкульоз.

На бензин буде менше 

Всього «Комплексна програма профілактики, попередження адміністративних правопорушень та покращення забезпечення громадського правопорядку для жителів міста Хмельницького» розрахована на 1 180 150 гривень. Ця сума різними частинами на усі шість пунктів розподілятиметься протягом 2016-2020 років.

Дана програма мала бути прийнята ще влітку. Та її вирішили доопрацювати. Тоді вона мала не лише іншу назву («Поліцейський сервіс» - прим. авт.). А й була дорожчою майже в чотири рази – 4,173 мільйона гривень. Та в поліції вирішили значно зменшити обсяг закупівлі паливно-мастильних матеріалів. Саме цей пункт був найдорожчий - 3,4 мільйона. Натомість збільшили суму витрат на пристрої обліку та зберігання інформації.

Фінансують правоохоронців і рятувальників 

  - Подібні програми були прийнятті на сесії міської ради у березні. Тоді депутати затвердили порядок співпраці на 2016-2010 роки із рятувальниками і міським відділом поліції. Суми фінансування там більші, ніж передбачає програма з  патрульною поліцією Хмельницького, - повідомив «ВСІМ» начальник фінансового управління Хмельницької міськради Сергій Ямчук.

Якщо брати в загальному, та на дві інші програми з міського бюджету за п'ять років виділять більше 40 мільйонів гривень. Левова частину направиться до Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій – 36 мільйонів. Найбільше з цієї суми витратять на оновлення техніки для рятувальників.

Решту суми, а саме 6,1 мільйонів, нададуть на різні потреби міського відділу поліції. Тут найбільше піде на паливно-мастильні матеріали – близько 3,5 мільйонів. Ще 2 мільйона передбачено на встановлення камер відеонагляду в громадських місцях.

На розгляд міським депутатам дана програма буде винесена на наступну сесію, яка відбудеться в середу, 26 жовтня. Чи погодяться обранці виділити гроші для патрульних ви зможете дізнатися, слідкуючи за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Це ж які ПММ порібні для прусів??? вони всі заправляють за свій рахунок, і миють авто, і прибирають і ремонтують....

    Така сума хіба шо для начальства, на мєлкіє расході в крупніх рахмерах! Вони їздять всі на авто, але не з свого кармана тратяться на паливо...;)
  • PAL

    Такие суммы, как 3 млн штрафов, 1 млн на подходе, просто настораживает. Если это так, то в городе уже не было бы нарушителей. Заработать честным путем полиция может. Штрафуйте за остановки перед светофорами не на линии, а на пеш. переходе, проезд перекрестков на желтый свет и т.д, и т.д.. Процент оставляйте на свои тех. нужды. Не берите взяток, а не просто ловите удачу.А собаками пусть занимаются коммунальщики. Штрафуйте их за помехи бездомными собаками, на дорогах. Штрафуйте дорожников за плохие дороги, из - за ям много аварий. Работайте, а не стойте с протянутой рукой.
  • Ксенія

    Ну да ,патрульні будуть ловити собак ?Не думаю....

    Olga reply Ксенія

    ловити може і будуть, але куди потім подінуть? Випустять у іншому місці?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up