Хмельницькі патрульні шукають власників номерних знаків і жіночих сумочок

Хмельницькі патрульні шукають власників номерних знаків і жіночих сумочок
  • Бюро знахідок розпочало свою роботу майже три роки тому.

  • Серед знахідок - переважно документи, номерні знаки, ключі та гаманці.

  • Як працює бюро та які речі чекають своїх власників, дізнавались журналісти vsim.ua.

У хмельницькому управлінні патрульної поліції бюро знахідок створили влітку 2016 року. З того часу до поліцейських надійшло чимало загублених речей. Речник управління патрульної поліції у Хмельницькій області Роман Мартинюк розповів, що бюро офіційного статусу немає. Створили його як ініціативу патрульної поліції та для уникнення шахрайських дій у пошуку та поверненню загублених речей.

  • Юридично, це бюро - ініціатива. У громадян є потреба у тому, щоб речі, які патрульні чи інші громадяни шукають, кудись приносили. З часу відкриття люди часто телефонували до нас з приводу загублених речей. Коли речей стало більше, виділили окреме приміщення для їх зберігання. Це не є наш обов'язок, але є потреба людей у цьому. То чому б і не зробити цього? Дуже гарно відгукуються про бюро, тому роботу в цьому напрямку не плануємо припиняти, - зазначає Роман Мартинюк.

У розмові з нашими журналістами інспектор четвертої роти управління патрульної поліції Хмельницького Ніна Шевцова розповіла, що свою роботу розпочало з того часу, коли до патрульних стало надходити більше повідомлень про те, що знаходять втрачені кимось речі. За її словами, з 2016 року більше 1000 знахідок вдалося повернути власникам. До кожної з них прикріплюють рапорт патрульного.

Відео дня
  • Останнім часом серед знахідок найбільше документів, гаманців, втрачають паспорти, посвідчення. Спостерігається така тенденція, що патрульні на місці отримують виклик, що знайдені певні речі, і під час опрацювання намагаються відразу встановити власника, - розповідає Ніна Шевцова.

Інспектор зазначила, що знахідок завдяки такому підходу стало значно менше. Проте, якщо особу власника встановити не вдається, то речі потрапляють у бюро.

Що зараз є в бюро, побачив журналіст vsim.ua. Серед знахідок є гаманці із банківськими картками. У таких випадках, за словами Ніни Шевцової, знайти власника легко. Для цього патрульні зв'язуються з банком і повідомляють про втрачену картку.

Значно складніша справа із ключами. Саме відсутність контактних даних на таких речах уповільнює пошук власника. До прикладу, на Проскурівській в районі залізничного вокзалу патрульні відшукали цілий пакет документів. Інформацію про знахідку направили на міграційну службу для встановлення власника.

Знаходять також і сумки з особистими речами. Чимало у бюро і автомобільних номерних знаків.

  • На зупинці “Либідь-Плаза” знайшли сумку з особистими речами. Патрульним повідомили про знахідку як про підозрілий предмет. На місці з'ясували, що це звичайна сумка з особистими речами та одягом. У ній виявилися і ксерокопії документів, тож повідомили знайомих людини, - каже інспектор.

Щодо незвичайних знахідок, інспектор розповіла, що останнім часом подібного до бюро не надходило. Згадали лише про голуба, що сам прилетів до патрульних.

Що стосується знайдених тварин, то, за словами Романа Мартинюка, у таких випадках знайдену тварину патрульні передають організаціям із захисту тварин. Там уже встановлюють особу власника і повертають йому домашнього улюбленця.

Підписуйтесь та слідкуйте за найсвіжішіми новинами Хмельницького у Фейсбук, Телеграм та Інстаграм. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up