В поліцейське бюро знахідок у Хмельницькому несуть і айфони, і голубів

В поліцейське бюро знахідок у Хмельницькому несуть і айфони, і голубів
  • Бюро знахідок при патрульній поліції запрацювало у Хмельницькому вісім місяців тому.
  • Найчастіше хмельничани приносять загублені ключі та документи. Їх гублять здебільшого на зупинках та у транспорті.
  • Зараз в управлінні патрульної поліції 18 речей чекає на своїх власників. 

Бюро знахідок у патрульній поліції з’явилось 20 червня минулого року. Копи розповідають, що ідея виникла через те, що хмельничани почали частіше приносити до них знайдені речі та бажали повернути їх власникам.

- За час роботи нашого бюро знахідок було знайдено близько 350 різних речей. Десь 250 з них було повернуто хмельничанам через саме бюро. Решта були повернуті одразу в той же день самими патрульними. Вони самостійно розшукували власників у вільний час, - каже інспектор четвертої роти управління патрульної поліції Хмельницького Ніна Шевцова.

Хмельничани одночасно гублять і телефон, і ключіНайчастіше хмельничани гублять документи, ключі і мобільні телефони. Приносять до бюро знахідок також кредитки, сумки та навіть медичні картки. Розшукати власників патрульні допомагають і собакам. З початку року копи двічі знаходили чотирилапих.

Відео дня

- Якщо людина губить телефон, то вона думає, що їй його ніхто не поверне. Якщо губиться собака, то її всі шукають. Людина панікує, пише в усі соцмережі. Тому буквально за 1-2 дні власник знаходиться. Якщо не можемо одразу знайти власника, то передаємо собак в притулок «Добро», - пояснює Ніна Шевцова.

Голуб сам прилетів до вікна управління патрульної поліціїТраплялись і цікаві знахідки. Хмельничани передавали патрульним сову, сокола і голуба. Птахів копи віддали на опіку у зоокуток в парку Чекмана. Загублені речі приносять не лише мешканці. Часто патрульні і самі знаходять втрачене.

- На вихідних патрульні на привокзальній площі побачили дитячий рюкзачок, який лежав в сніг. Всередині були зошити учениці першого класу однієї зі шкіл. Вони не передавали його у бюро, а спершу спробували самі розшукати власницю. Подзвонили до директора школи, дізнались, що у дівчинки є сестра і знайшли її через соцмережі. Як виявилось, рюкзак вилетів з машини, - розповідає Ніна Шевцова.

Власник смартфона від Apple ще не дає про себе знатиЗараз патрульні ще шукають власників двох гаманців, десятка ключів та п’ятьох мобільних телефонів. Серед них і старий Siemens, і новенький IPhone 5. Власника останнього не можуть знайти через те, що телефон заблокований. 

Знайдені речі можна передати будь-якому патрульному, написавши при цьому пояснення. Також знахідки можна особисто занести до Управління патрульної поліції у місті Хмельницькому за адресою: провулок Коцюбинського 35/2.

Хмельничан, які вже встигли забрати речі, які губили, патрульні фотографують і виставляють в групу у Фейсбук. 

Два стареньких телефони навіть не вмикаютьсяЗагубили і папку з документами. Власницю поки не розшукали18 речей чекають на своїх власників в управлінні патрульної поліціїСеред знахідок - найбільше ключів. Майже на кожних є брелки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:33 За побиття дитини судили «горе-мати» з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up