Хмельницьких чиновників вчили заповнювати електронні декларації

Хмельницьких чиновників вчили заповнювати електронні декларації
  • З нового року декларацію будуть заповнювати депутати та чиновники з міської ради. 
  • Для тих, хто подаватиме її вперше, провели тренінг. 
  • Що розповідали службовцям, бачили журналісти vsim.ua.

 

З 2017 року побільшає тих, хто подаватиме е-декларації. Відтепер звітувати будуть також депутати міської ради, державні службовці та посадовці органів місцевого самоврядування. Для них сьогодні, 2 березня, організували навчання в сесійні залі міської ради. Вчили правильно заповнювати електронну декларацію. Активісти кажуть, що саме ці категорії будуть це робити вперше, тому виникає багато запитань.

- Найбільш розповсюдженою помилкою при заповненні є інформація про автомобілі. Коли продають автомобіль за довіреністю, то власником залишається той, чий є автомобіль. Можуть бути проблеми з цінними паперами, це ті акції, які колись були. Також трактування членів родини - це якщо сумісно проживаєте, маєте сумісний побут і є певні права та обов’язки, - розповідає координатор руху “Чесно” у Хмельницькій області Олег Черненко.

Після того як Олег Черненко ознайомив учасників тренінгу з основними нюансами щодо заповнення електронної декларації, чиновники могли задати питання. Більшість з них стосувались заповнення даних про родичів. Багатьох цікавило питання, що буде, якщо члени сім’ї не нададуть якусь інформацію або вкажуть неправильну.

Відео дня

- Члени сім’ї можуть і відмовитись надавати інформацію. У них є на це право. Тому у декларації треба буде так і вказати. Але якщо дані будуть неправдиві, то з цим буде розбиратись НАЗК, хто збрехав, сам декларант чи член його родини, - каже Олег Черненко.

Штрафи за порушення

Невчасне подання:

  • Штраф від 850 до 1700 гривень у разі відсутності поважних причини невчасного подання декларації

  • Кримінальна відповідальність, кщо декларант не подасть декларацію після того, як НАЗК виявило неподання і надало можливість подати декларацію

Завідомо недостовірні відомості:

  • Дисциплінарна відповідальність за недостовірні відомості про майно вартістю до 160 тисяч гривень

  • Штраф від 17000 до 42500 гривень за недостовірні відомості про майно вартістю від 160 до 400 тисяч гривень

  • Кримінальна відповідальність за недостовірні відомості про майно вартістю понад 400 тисяч гривень

Читайте також: Зарплата у 10 тисяч і скромна декларація: що мають Симчишин і заступники

Гроші, метри і земля: цифри з декларацій хмельницьких суддів, які вражають

З "нулями" в банку і вітчизняним авто: головний податківець Хмельниччини показав свої статки

Голова Хмельницької ОДА потрапив в «десятку» найбагатших губернаторів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Островська

    вони походу ніфіга не зрозуміли
  • Ірина Волошина

    сидять і тішаться, і їх ще вчити. самі мають знати свої статки і кількість коханок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up