Хмельницький "Новатор" отримав дозвіл від МОЗ на масове виробництво апаратів ШВЛ

Хмельницький "Новатор" отримав дозвіл від МОЗ на масове виробництво апаратів ШВЛ
  • Завод буде масово виробляти вітчизняні апарати для штучної вентиляції легень.

Міністерство охорони здоров'я України дозволив держпідприємству "Новатор" виробляти апарати для штучної вентиляції легенів. Про це пише "Українська правда", з посиланням на повідомлення міністра Максима Степанова.

  • "До нас щодо дозволу на обіг виробництва звернулось таке підприємство як "Новатор". Ці апарати – неінвазивні методи штучної вентиляції легень. Це такий модернізований мішок Амбу, який може використовувати в тому числі екстрена медична допомога, коли мало часу, щоб довести важкого хворого до лікарні. Ми завжди підтримували наше українське виробництво. Окрім того, оскільки я розмовляв з представниками цього виробництва, в них є перспективи експортування своєї продукції", - сказав Степанов.

Відео дня

Читайте також: 

Коли буде наступне послаблення карантину в Україні. У МОЗ назвали ймовірні дати

COVID-19 по районах Хмельниччини: де зафіксували найбільше випадків хвороби (КАРТА)

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Олена Дмитрівна Сумська

    Біда це а не завод, платять людям копійки 3 - 4 тисячі
  • Detki Shoping

    Шановні фахівці ЕМД та громадо,
    нещодавно пролунали заяви про те, що пристрій від ДП “Новатор”, який розробники назвали апаратом ШВЛ “ШВЛ-2020”, планується закупити для екстреної медичної допомоги. У зв’язку з цим ВГО "ВРР" вирішила звернутися із відкритим листом до влади, оскільки цей пристрій НЕ МОЖНА використовувати в автомобілях швидкої допомоги.
  • Detki Shoping

    Офіційно: Hamilton Medical не надавав консультацій ДП “Новатор” для створення пристрою “ШВЛ-2020”

    22 травня 2020 року на сайті газети “Експрес” вийшла стаття “МОЗ надало дозвіл на виробництво апаратів для вентиляції легень. Лікарі-анестезіологи шоковані розробкою”. В цій статті Олексій Свістунов, директор ДП “Новатор”, яке створило пристрій “ШВЛ-2020” і чомусь назвало його “апаратом ШВЛ” заявив, що “консультації щодо технічних аспектів роботи апарата надавав співробітник швейцарської компанії Hamilton Medical”.
    Як єдиний представник Hamilton Medical AG в Україні, офіційно заявляємо про те, що Hamilton Medical AG не консультував ДП “Новатор” при розробці спотвореного апарату ШВЛ під назвою “ШВЛ-2020” або з будь-яких інших питань. Більше того, ми отримали офіційний лист від заводу, в якому повідомляється, що жоден працівник чи клінічний експерт компанії не надавав жодних консультацій ДП “Новатор”. Власне, такі консультації взагалі забороняється надавати згідно з внутрішніми інструкціями Hamilton Medical AG.
    Ми звернулися до газети “Експрес” та ДП “Новатор” з проханням надати підтвердження таких консультацій або ж спростувати викладену інформацію.
  • Денис Мельник

    Ось наша безграмотність не розібравшись що це таке починають вихваляти мішок амбу-механічний який не допоможе при covid 19,та ще й коштує дороще за імпортні аналоги,зато відчизняного виробництва 😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up