Хмельницький “Новатор” виготовив апарат ШВЛ вартістю 20 тисяч гривень

Хмельницький “Новатор” виготовив апарат ШВЛ вартістю 20 тисяч гривень
Скрін з відео "Радіо Свобода"
  • Апарат вдалося розробити за 10 днів.
  • Наразі його передали на сертифікацію до МОЗ України.

Апарати для штучної вентиляції легень необхідні у разі ускладнення в пацієнтів із COVID-19. Адже системи ШВЛ мають чи не вирішальне значення для догляду за людьми з легеневою недостатністю. 

Із поширенням коронавірусу державні лікарні у різних регіонах України почали активно закуповувати апарати штучної вентиляції легень. Коштують вони недешево. Скажімо, Італія замовила собі партію апаратів по 17 тисяч євро від італійського виробника Siare Engineering. Про це повідомляє видання Financial Times. Тож в Україні шукають варіант закупівлі приладів вітчизняного виробництва. Такий нещодавно представили у Хмельницькому, на державному підприємстві “Новатор”. 

Як повідомляє “Радіо Свобода”, український зразок виконаний на основі розробок Великої Британії та Ізраїлю. Апарат вдалося розробити за 10 днів. Директор державного підприємства “Новатор” Олексій Свистунов каже, що працездатність апарату дає йому змогу працювати без зупинки тижнями. 

Відео дня

Директор наголошує й про вартість апарату у випадку держзамовлення. Зрештою, він буде коштувати значно дешевше, ніж його світові аналоги. Так, постачати апарат готові менш, як за 20 тисяч за один прилад. 

Ну а поки представники Офісу Президента вже передали апарат на сертифікацію до МОЗ України. У разі отримання сертифікації і держзамовлення, на заводі готові виробляти до 10 тисяч апаратів ШВЛ на місяць.

Ми звернулися до представників ДП “Новатор” за коментарем щодо апарату ШВЛ. Він пообіцяв нам більш детально розповісти про нього згодом. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (62)
  • володимир

    так это мешок и не дай бог-когда в стране заболеет 5-6 миллиона человек в критичном состоянии-а в италии было несколько тысяч-их нет возможности лечить то этот аппарат позволит спасти каждого-50-а тысяча швл на всю страну это ноль--этих мешков должно быть миллионы а для этого уже сейчас завод должен делать в день 3-4 тысячи штук а не тянуть резину--уже сейчас неизвестно что делать с теми кому за 50 лет -и глупая наивность на деньги и принадлежность к власти -то что происходит сейчас с заболеваниями -это капля в море а от с весны мы увидим нечто другое--для более полной убедительности пророчество ванги--она в западной европе 2030 не видела присутствия людей-так что есть шансы повторить судьбу наших тараканов-а жили они около 40 миллионов лет и процветали-а человек значительно слабее-хотя при любых воздействиях с 10 тысяч останется 5-10 ч что достаточно для перспективной востановки цывилизации-но не все так страшно--умершие будут жыть под землей а в космос вознесутся единыцы-я таких не всречал-ну и не мы первые а скопом и под землей окей---думаем пока время не кончилось -успехов
  • Detki Shoping

    Шановні фахівці ЕМД та громадо,
    нещодавно пролунали заяви про те, що пристрій від ДП “Новатор”, який розробники назвали апаратом ШВЛ “ШВЛ-2020”, планується закупити для екстреної медичної допомоги. У зв’язку з цим ВГО "ВРР" вирішила звернутися із відкритим листом до влади, оскільки цей пристрій НЕ МОЖНА використовувати в автомобілях швидкої допомоги.
  • Сергій

    Ганьба!!! Апарат абсолютно точно відповідає РЕФОРМІ системи охорони здоров'я.
  • Лана Жур

    Не дай Бог вам оказаться в реанимации, где будут только такие аппараты. Это смерть гарантированная при ИВЛ в течении двух суток.
    Ничего общего с ИВЛ "новаторство" ШВЛ-2020 не имеет. Мешок Амбу с педалькой для нажима за 20 тысяч. Крутая цена за крутой развод. Неужели нас считают настолько глупыми, чтобы впаривать Мешок Амбу с регулировкой нажатий вместо дыхательного обьема легких. Частота дыханий — это все на что способен данный "ШВЛ". Какая больница согласится принят это недоразумение.
    А ведь были украинские БРИЗы, есть ЮВЕНТ. Почему не закупают отечественные аппараты от Ютас. Цена не зашкаливает и решается вопрос обслуживания, что является камнем предкновения при закупке зарубежных производителей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up