Хмельницький витратить на камери відеоспостереження майже мільйон гривень

Хмельницький витратить на камери  відеоспостереження майже мільйон гривень
Фото ілюстративне
  • На “Prozorro” з'явилась угода про придбання понад 30 камер відеонагляду для Хмельницького.

Майже мільйон гривень витратить комунальне підприємство "Хмельницькінфоцентр" на купівлю комплектів для відеоспостереження. Угоду уклали з ТОВ "Інженіринг-Аналітика" 20 червня 2022 року. Про це повідомляють на “Prozorro”.

Придбають десять комплектів відеоспостереження, які відрізняються за наповненістю. В кожному з них буде від двох до п’яти вуличних камер спостереження. А всього їх куплять понад 30. У комплект також входять карти пам’яті, кронштейни для встановлення, монтажні бокси, програмні модулі.

Нагадаємо, що в лютому 2019 році міська рада затвердила Положення про систему відеоспостереження міста Хмельницького. Тоді також виділили мільйон гривень на придбання відеокамер - їх вдалось купити близько 100 штук. До кінця 2019 року за хмельничанами вже слідкували понад дві сотні вуличних камер. Міський голова Олександр Симчишин тоді повідомив, що для охоплення всього міста їх потрібно півтисячі.

Відео дня

У 2021 затвердили програму цифрового розвитку міста на 5 років. На той момент в місті працювало вже 230 камер відеоспостереження.

Більшість з них - на перехрестях з інтенсивним рухом транспорту. Камери фіксують порушення правил дорожнього руху, ДТП й події на масових заходах. Їх розташовують біля об’єктів благоустрою, пам’ятників та соціально-культурних закладів. Відеонагляд неабияк допомагає розвивати безпечне міське середовище.

Довідка

Prozorro - інформаційний ресурс для електронних закупівель. Його створила українська державна ІТ-компанія.

22 червня 2022 року Організація Обʼєднаних Націй (ООН) відзначила Україну найпрестижнішою премію у сфері публічної служби — UN Public Service Awards.

У конкурсі на отримання нагороди Україну представляло державне підприємство «Прозорро.Продажі».  Підприємство адмініструє державну електронну торгову систему, де відбуваються онлайн-аукціони з продажу та здачі в оренду активів. Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі» визнана кращою серед 350 проєктів з 58 країн світу.

Читайте також: Дві сотні вуличних відеокамер цілодобово слідкуватимуть за хмельничанами

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Діана Богай

    Купіть байрактари
  • PutnickFree

    а в комплекті за такі гроші йде бункер для центру відеоспостереження??? непогані виходять відеореєстратори по 100К ₴ кожен
  • Yaroslav Mudryi

    Тупе марнотратство
  • Читач59

    А що війна вже закінчилась.Більше нема на що витрачати?хлопці до сих пір купують все за свої гроші.

keyboard_arrow_up