Хмельницький ввійшов у п’ятірку найкомфортніших міст України

Хмельницький ввійшов у п’ятірку найкомфортніших міст України
  • У категорії «працевлаштування» Хмельницький отримав першість.

Хмельницький увійшов у ТОП-5 за середнім значенням Індексу якості сфер і послуг серед 21 міста України. Також обласний центр отримав першість як найсприятливіше місто для пошуку роботи, справедливої заробітної плати та кар’єрного зростання.

Такі результати муніципального опитування, в якому громадяни обрали найкомфортніше місто за якістю життя оприлюднив Міжнародний республіканський інститут (IRI).

Так, за індексом якості обслуговування та послуг, Хмельницький опинився на третьому місці (3,4), після Луцька (3,6) та Тернополя (3,4).

Відео дня

У Хмельницькому 63% респондентів відповіли, що справи у місті йдуть у правильному напрямку. 22% зазначили, що у неправильному. Проте, відсоток респондентів, які відповіли, що справи у місті йдуть в правильному напрямку, нижчий, ніж в травні 2023 року.

Третє місце посів Хмельницький за розвитом промисловості.

Хмельницький у п’ятірці міст за якістю доріг.

Оцінка доступності для людей з інвалідністю  – Хмельницький на 5 місці.

Хмельницький у ТОПі міст, де населення найчастіше схвалює діяльність міської влади, мера та проінформоване про їхню роботу:

Рівень боротьби з корупцією та хабарництвом – Хмельницький на 10 місці.

Якість послуг в медичних закладах – Хмельницький посів одне з останніх місць.

За якістю транспортної інфраструктури і громадського транспорту – Хмельницький на 12 місці.

Перше місце в Україні отримав Хмельницький як найсприятливіше місто для пошуку роботи, справедливої заробітної плати та кар’єрного зростання для всіх категорій громадян.

Про рівень послуг у навчальних закладах, а також про водопостачання, опалення, ЦНАПи і соціальні послуги, в інфографіці нижче:

 

 

Рейтинг міст 

Оскільки великі міста країни зараз знаходяться в різних умовах, автори цьогорічного дослідження — вже дев’ятого за рахунком — розділили рейтинг на три категорії.

До першої - Захід — потрапили 8 обласних центрів. В цій категорії найвищі оцінки від своїх мешканців отримав Луцьк.

До другої - Центр — потрапили 6 міст (включно з Києвом). В цій категорії перше місце посіла Вінниця.

У третьому умовному регіоні дослідження — Прифронтові - опинились 7 міст. Серед мешканців таких населених пунктів, згідно з дослідженням IRI, найбільш задоволені своїм містом чернігівці.

Серед іншого автори дослідження з’ясували, що найбільша частка тих, хто переконаний, що справи в їхньому місті рухаються у правильному напрямку, мешкає у Вінниці - таких там 73%. В топ-5 за цим показником увійшли також Хмельницький, Харків, Черкаси та Чернігів (відповідні відсотки в цих містах коливаються в межах від 58% до 63%).

Для довідки.

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів.

Респонденти — майже 17 тисяч українців, вони оцінили свої міста за 19-ма параметрами, що стосуються якості обслуговування та послуг. Йшлось про збір сміття, медичні заклади, транспорт, дороги, вуличне освітлення, освіту, а також про роботу поліції, якість водо-, енерго- та газопостачання, опалення, а ще — про екологію, доступ для людей з інвалідністю, стан бомбосховищ, соціальний захист, роботу ЦНАПів.

Як пояснили організатори, таке щорічне опитування дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання послуг.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ігор Улановський

    Ніколи Проскурів тобто Хмелницький мені не подобався, а про комфортність це вже перебір.
  • Галина Сердюченко

    Несмішіть льдей
  • Technics Arm

    не позортесь
  • Роганська Людмила

    Південним Бугом займіться, комфорт

keyboard_arrow_up