"Спецкомунтранс" завдав мільйонних збитків забрудненням ставка на Озерній

"Спецкомунтранс" завдав мільйонних збитків забрудненням ставка на Озерній
  • Інспектори встановили факт забруднення ставка через потрапляння до води відходів із полігону твердих побутових відходів

Інспектори з охорони навколишнього природного середовища провели позапланову перевірку ХКП "Спецкомунтранс" у відповідь на звернення жителя міста Хмельницького щодо факту забруднення озера в мікрорайоні Озерна. У результаті вони виявили порушення.

"В ході позапланового заходу державного нагляду (контролю) Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс», актом перевірки від 19.02.2021 р. встановлено, що суб’єкт господарювання не належним чином здійснює заходи щодо попередження забруднення поверхневих вод під час експлуатації полігону твердих побутових відходів. З третього фільтраційного земляного басейну, у вигляді поверхневого стоку, по рельєфу, виявлено факт потрапляння фільтрату у струмок без назви (ліва притока р. Південний Буг), який протікає в місті Хмельницькому (мікрорайони Отрадне, Дивокрай) та впадає у ставок (мікрорайон Озерна), що в свою чергу призвело до забруднення поверхневих вод водних об’єктів", - повідомили у Державній екологічній інспекції області.

У воді виявили значне перевищення хімічного споживання кисню, завислих речовин, хлорид-іонів. Також, у відібраних пробах води виявлені важкі метали такі як – мідь, цинк, нікель, свинець, марганець та хром.

Відео дня

Як зазначили екологи, розмір збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення поверхневих вод склав 54 607 679 грн.

Матеріали по даному факту, в порядку статті 214 Кримінального Кодексу України, направлені до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області для притягнення винних осіб до відповідальності.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач04

    Команда "професіоналів" ... Ось вам і реальна робота Ваврищука, який дуже-дуже переживає за екологію)))))))
  • Людмила Швец

    Повысят тарифы для населения, однозначно...
  • Василий Розуман

    Це лише початок...
  • Людмила Мазур

    О, чекаємо підвищення оплати за вивіз сміття. То ж ми будемо платити той штраф, а не посадовці.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up