Мертва риба на Озерній. Про що кажуть результати аналізів

Мертва риба на Озерній. Про що кажуть результати аналізів
  • На початку цього тижня з водойми на Озерній дістали 18 мертвих товстолобів.
  • Хмельничани кажуть: риба вимирає через забруднення.
  • Одна з версій - стоки з автомийки, що неподалік озера.
  • Про що кажуть результати аналізів води та як їх коментує еколог?

Мертву рибу на Озерній вперше помітили минулих вихідних. Один з хмельничан зняв відео, як біля берега водойми плавають пузом догори товстолоби. Допис швидко поширився соцмережами. 

Вже наступного дня журналісти vsim.ua перевірили, чи дійсно в озері є мертва риба. Нам вдалося поспілкуватися з хмельничанином, який витягнув того дня 18 товстолобів. Пан Володимир тоді розповів: всі вони були вагою мінімум 15 кілограмів. На думку чоловіка, причина їхнього вимирання - забруднення. Мовляв, колір води - яскраве цьому підтвердження.

Ми обійшли озеро вздовж і впоперек. Біля берегів плавало чимало сміття, а сама вода була темного кольору. Щоб дізнатися думку експерта стосовно ситуації, ми звернулися до еколога. Що вона нам розповіла, можете прочитати тут. 

Відео дня

У коментарях під новиною деякі містяни залишали свої версії забруднення озера. Серед них - стоки з автомийки, що знаходиться неподалік водойми. 

скрін

Забруднення через танення снігу

Представники управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста в понеділок, 29 березня, брали проби води в озері на аналіз. Керівник управління Олександр Луков розповів, що показники є завищеними. За його словами, вони не можуть призвести до смерті товстолобів. Адже у весняний період зависокі покажчики є нормальним явищем. А причиною цього є забруднення поверхневих вод, що є результатом танення снігу. 

Прокоментував керівник управління і припущення стосовно стоків з автомийок. За його словами, цю версію добре перевіряють. Вже з’ясували, що це не більш як вигадка. Бо одна з автомийок врізана в каналізаційну систему. А на іншій - облаштована очисна споруда.

Як це коментує еколог

Завідувач кафедри екології та біологічної освіти ХНУ Наталія Міронова каже, що навесні й восени сполуки у воді можуть дійсно бути вищими. Мовляв, під час танення снігу вода забруднюється речовинами, що знаходяться на березі. На думку експерта, зв’язок із загибеллю риб простежувався б, якби показники виявилися вищими за норму. 

Наталія Міронова додає - виявити справжню причину гибелі риб можна буде після повторного забору проб води. Це, як казав Олександр Луков, мають зробити вже за тиждень. За словами еколога, якщо показники стануть різко низькими - це буде вказувати на певні викиди у водойму. Мовляв, у випадку забруднення озера через танення снігу, рівень сполук у воді має зменшуватися поступово. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анатолій Анатолійович

    А зі всієї Озерної каналізації і вся срань куди стікає????????!!!!!Хм..напевно під горбок і вже в Лісові Гринівці🤔🤔🤔
  • Андрій Сергійович

    Коротше кажучи, то зроблять висновок 1 - товстолоби здійснили самогубство
    висновок 2 - померли від старості
    Ну на крайняк висновок 3 - корона
  • Александр Лисецкий

    Подохли от старости
  • Валерий Паньков

    Корона вирусы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up