“Хотіла заробити гроші для сім’ї”: односельці розповіли, чому втопилася 13-річна Богдана із Хмельниччини

“Хотіла заробити гроші для сім’ї”: односельці розповіли, чому втопилася 13-річна Богдана із Хмельниччини
Скріни із сюжету "Надзвичайних новин"
  • Мама дівчинки залишилася без роботи через карантин.

  • Богданка дуже любила неньку та вирішила їй допомогти. 

  • Підробіток дитина знайшла в інтернеті, але натрапила на шахраїв. 

  • Через проблеми із банком, посварилася з мамою та стрибнула зі схилу в річку.

Страшна трагедія, яка сталася у Чемеровецькому районі поблизу села Гусятин 13 травня досі не вкладається в голові місцевих мешканців. Там з глибокої крижаної річки Збруч витягли тіло 13-річної дівчинки. Дитину звали Богдана. І вона покінчила життя самогубством через гроші та інтернет шахраїв. 

Мама виховувала Богдану одна. Кілька років тому за схожих обставин загинув її тато. Через карантин жінка втратила роботу. Коштів бракувало, тому Богдана вирішила будь-що допомогти мамі й підзаробити. Вона знайшла вакансію в інтернеті, але втрапила на вудку шахраїв. За обіцянку високих прибутків, потайки від мами, вона зняла з її картки 3000 гривень та перерахувала аферистам. 

Згодом мамі дівчинки подзвонили із банку та попросили повернути кредитні кошти. В інтернеті дівчинці не відповідали й вона зрозуміла, що не лише не заробила, а й викинула гроші на вітер.  Про це журналістам “Надзвичайних новин” розповіла вчителька дівчинки. 

Відео дня
Скрін із сюжету "Надзвичайних новин"

“Дитина хотіла собі створити якийсь невеличкий бізнес, щоб допомогти сім’ї. І коли вона взнала, що гроші вже не повернеш, для неї це було страхом. Дитина настільки знала вартість грошам, що в мами зайвої копійки не просила”, - зазначає в сюжеті “Надзвичайних новин” вчителька Анжела Кухцюх.

Після дзвінка із банку Богдана посварилася з мамою та вибігла з будинку. Дівчинка попрямувала до річки та кинулася зі схилу. Місцевий рибалка помітив, що в річці хтось борсається. Каже спочатку подумав, що хтось тягне велику рибу, а потім просто злякався та, й за його словами, було надто пізно допомогти.

Скрін із сюжету "Надзвичайних новин"

“Чую, щось борсається за метрів 50. Думав, хтось рибу велику тягне. Але ніхто не їхав і вудки не закидав. Вже думав іти подивитися, але взяв страх”, - розповів Сергій Слабіцький.

Рибалка так і не наважився підійти. Натомість зателефонував друзям і лише разом вони пішли перевірити, що сталося, але було запізно. 

Наразі справою займаються в поліції. Кажуть опитали усіх свідків та провели слідчий експеримент. Він показав, що Богданка здійснила самогубство. Та чи шукатимуть шахраїв через яких дитина зважилася на такий крок поки невідомо.

Детальніше про подію в сюжеті “Надзвичайних новин”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Олена

    Ось до чого доводить байдужість високопосадовців,коли в такий складний час держава стоїть осторонь зубожіння населення
  • Аня Метеньканич

    Вічная пам'ять дівчині
  • Віталік Лебідь

    Яка гарна дівчинка,як шкода....(((((
  • Валерий Сторожук

    По що Ви говорити? Дитини нема!!!

    Валерий Сторожук reply Валерий Сторожук

    Я вже в курсі, жах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up