“Хотів піти по стопах батька”: спогади вчительки про Костянтина Зибюка, який загинув в авіакатастрофі біля Чугуєва

“Хотів піти по стопах батька”: спогади вчительки про Костянтина Зибюка, який загинув в авіакатастрофі біля Чугуєва
Фото зі сторінки Старокостянтинівської ЗОШ №1 у Facebook
  • Страшна авіакатастрофа забрала життя 26 осіб.
  • Серед них 19-річний хлопець з Старокостянтинова.
  • Батьки юнака зараз перебувають на місці трагедії.
  • Про загиблого курсанта Костянтина Зибюка розповіла його шкільна вчителька Ірина Онуфрійчук.

Україну сколихнула страшна трагедія, яка сталася 25 вересня на Харківщині. Під час планового навчального польоту впав і розбився літак. Трапилося це неподалік військового аеропорту біля міста Чугуїв. На борту перебували офіцери та курсанти Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Із 27 осіб на борту вижив лише один. 

Як повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ, військовий літак Ан-26 впав при заході на посадку. Всього на борту перебували 7 офіцерів та 20 курсантів, один з яких вижив. Наразі юнак перебуває в госпіталі у задовільному стані. Про це пише ТСН.

Після оприлюднення імен всіх загиблих, стало відомо, що серед них юнак з Хмельниччини, а саме з Старокостянтинова. Нині 19-річного Костянтина Зибюка згадують в його рідному місті зі слізьми на очах. У школі, де він навчався, встановили куточок пам’яті зі світлиною хлопця. До фотографії із чорною стрічкою принесли квіти й вшанували загиблого Костю хвилиною мовчання. 

Відео дня

Сьогодні, 29 вересня, до школи навідалися однокласники Костянтина. Разом із шкільною вчителькою вони не можуть повірити в те, що сталося. Більше про свого випускника розповіла класний керівник загиблого курсанта Ірина Онуфрійчук. Вчителька зізнається: під час спогадів про Костю, по шкірі “бігають мурахи”.

Батьки загиблого курсанта відправилися на місце трагедії

Ірина Онуфрійчук була класним керівником Костянтина Зибюка із 5 по 11 клас. Два роки тому вона відправила своїх випускників у життя. Однак згадує про вихованців і до сьогодні. 

Про те, що сталося біля Чугуєва, жінка дізналася із новин. Розповідає, що перше, про що подумала: “Там ж вчиться мій Костя”. Страшні думки Ірина Онуфрійчук стала відганяти. Та вже на наступний ранок дізналася: серед загиблих її вихованець. 

Ірина Онуфрійчук розповідає, що сім’я Костянтина - дуже виховані та інтелігентні люди. Мама хлопця є хірургічною медсестрою в Старокостянтинівській ЦРЛ, а тато - військовий, який працює на аеродромі. Саме його загиблий Костя завжди мав собі за приклад. До того ж, хотів піти по батькових стопах і стати військовим пілотом. Вчителька каже, що наразі батьки хлопця відправилися на місце трагедії, на Харківщину.

“Хотів піти по стопах батька”

Шкільна вчителька Кості згадує його як надзвичайно доброго та спокійного хлопця. Вона додає - він був справжнім патріотом. Мовляв, юнак завжди був із перших, хто прагне допомогти чи підтримати когось. 

Фото зі сторінки Олега Зибюка у Facebook

Шкільна вчителька загиблого курсанта каже, що Костя надзвичайно змужнів за роки навчання в Харківському університеті Повітряних сил. Такий висновок зробила, переглядаючи його світлини. “Ця дитина була нашою зірочкою”, - із сумом та слізьми каже вона. 

Коли відбудуться прощання із загиблими

Наразі правоохоронці встановлюють причини авіакатастрофи, тож триває досудове розслідування. Його розпочали за ознаками кримінального правопорушення за статтею 416 ККУ (Порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило тяжкі наслідки). Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Станом на понеділок, 28 вересня, провели низку слідчих дій. А саме:

  • огляд місця події, під час яких виявлено значну кількість речових доказів та 2 бортові самописці (чорні скриньки);
  • огляд останків 25 загиблих за участю судово-медичних експертів;
  • призначено 26 судово-медичних експертиз;
  • вилучено зразки паливо-мастильних матеріалів літака та зразки ґрунту на місці події;
  • у військовій частини проведено виїмку документів щодо організації та проведення польотів;
  • отримано інформацію та документи з Українського гідрометеорологічного центру, державного підприємства обслуговування повітряного руху України, Державного підприємства "Антонов", командування Повітряних Сил ЗС України;
  • допитано як свідків понад 40 осіб;
  • забезпечено відібрання біологічних зразків для подальшого проведення ДНК експертизи від 18-ти родичів загиблих курсантів та 7-ти родичів членів екіпажу;
  • призначено 25 генетико-молекулярних експертиз;
  • витребувано документи щодо проведення ремонту та продовження ресурсу двигунів, які використовувалися на літаку;
  • подано 7 клопотань про накладення арешту на речі та документи, вилучені в ході оглядів, з метою подальшого забезпечення проведення генетично-молекулярних експертиз.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив на своїй сторінці у Facebook, що церемонія прощання із усіма загиблими відбудеться після завершення процесу експертиз ДНК. За його словами, це триватиме близько 2-3 тижнів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Лариса Твердохліб

    Царство небесне
  • Лариса Горбатюк

    Вічна пам'ять
  • Natali Gursch

    Царство небесне! Серед тих, хто загинув був ще курсант 5 курсу, випускник Кам'янець Подільського військового ліцею. Взагалі, половина випускників 5 курсу.
  • Ольга Рудик

    Страшная смерть.
    Очень жаль ребят- красавцев.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу 10:20 У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up