Хто добре вчився, піде на престижні місця: випускникам прикордонної академії змінили систему розподілу

Хто добре вчився, піде на престижні місця: випускникам прикордонної академії змінили систему розподілу
  • Відкриті списки та рейтингова система.

  • Вперше курсанти прикордонної академії можуть обрати місце служби самостійно.

  • За високі бали та гарну дисципліну, випускники здобули шанс потрапити на бажані місця.

У прикордонній академії стартував розподіл випускників за місцями проходження військової служби. Вперше курсанти можуть обрати “пункт дислокації” самостійно. Хто добре вчився протягом 4 років, брав участь у житті академії поза навчальним процесом та не мав проблем з дисципліною, має шанс потрапити на бажане місце. 

Розподіл проходить під пильним наглядом керівництва зі столиці. До аудиторії курсанти заходять по одному та за рейтингом. Перші в списку - медалісти та червонодипломники. Перед ними на дошці вивісили всі вакантні місця. Є лише первинні посади (офіцера служби) в різних управліннях. Курсант ознайомлюється зі списками та вписує своє ім’я навпроти бажаного пункту. 

Далі йому бажають наснаги та витримки. І зі спокійною душею він прямує складати останні державні іспити. Якщо серед курсантів є подружні пари, вони відправляються в одне регіональне управління. До аудиторії заходять вдвох. Обирає місце той, хто має вищий рейтинг. А другій половинці пропонують вакантну посаду в радіусі не більше ніж 20 кілометрів.

Відео дня

Здебільшого випускники мають бажання служити у Західному регіональному управлінні, хоча у списку є й ті, хто не проти поїхати на Схід. Зазначимо, що перший рік після випуску в зоні ООС курсанти не служитимуть.

На розподілі присутній заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Сердюк. Він розповідає, що минулі роки випускники обирали місце служби наосліп. Перед ними на столі лежали папірці із вакантними посадами й вони просто витягували їх не знаючи, що по той бік аркуша. За його словами, нова рейтингова система дозволить заохотити першокурсників до навчання та стимулює здобувати собі бали ще від перших днів в академії.

Начальник управління кадрового менеджменту ДПСУ, полковник Олексій Харченко додав, що цьогоріч керівництво Держприкордонслужби намагалося зробити процедуру розподілу якомога прозорішою. 

Своїми враженнями від нової системи розподілу випускники прикордонної академії поділилися із журналістами vsim.ua. 

Денис Кухар, курсант факультету правоохоронної діяльності 

Олександр Ковальчук,  курсант факультету правоохоронної діяльності 

Розподіл випускників триватиме протягом трьох днів. За цей час курсанти оберуть собі майбутнє місце служби та морально готуватимуться до буднів на кордоні. Випуск майбутніх офіцерів відбудеться 6 червня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Дмитро

    В акамедії як завжди бардак
  • Антоніна Іванова

    А раніше за гроші ?
  • Руслан Чубак

    Хто добре заплатить підуть на перспективні місця .
  • Володимир Пальний

    Диванні експерти😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up