Хто і за скільки зробив дошку Симону Петлюрі, яку встановлять у Хмельницькому

Хто і за скільки зробив дошку Симону Петлюрі, яку встановлять у Хмельницькому
  • До 100-ї річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР у Хмельницькому з'явиться ще одна меморіальна дошка.

  • Присвячена вона буде головному отаману військ УНР Симону Петлюрі.

  • Скільки коштів витратили на її виготовлення та де вона буде розміщуватись?

До Дня Соборності України, 22 січня у місті з'явиться ще одна меморіальна дошка. Присвячена вона буде Симону Петлюрі - державному та політичному діячеві, головному отаману військ Української Народної Республіки. Встановити дошку заплановано на фасаді міського будинку культури, що на Проскурівській, 43.

В управлінні культури та туризму зазначили, що місце та постать обрали недаремно. Начальник відомства Артем Ромасюков розповів, що Симон Петлюра був безпосередньо пов'язаний із Хмельницьким.

  • Було відповідне подання музею історії міста до вшанування 100-річчя Акту Злуки. Відповідно, комісія, яка відповідає за встановлення меморіальних дошок, розглянула та підтримала це питання. Традиційно, цей проект реалізовував хмельницький скульптор Роман Албул. Виготовлення та встановлення дошки обійшлося у 70 тис. грн. Місце обране недаремно. Уряд УНР і, власне, Симон Петлюра, тричі були саме у міському будинку культури, де проходили засідання, - зазначив Артем Євгенович.

    Відео дня
    /li>

Урочисте відкриття меморіальної дошки відбудеться 22 січня о 15:00 біля будівлі Хмельницького міського будинку культури.

Довідка. Си́мон Петлю́ра, — український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Організатор українських збройних сил. Член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ (28 червня — 31 грудня 1917). Головний отаман військ Української Народної Республіки (УНР) (з листопада 1918). Голова Директорії УНР (9 травня 1919 — 10 листопада 1920). Борець за незалежність України у ХХ сторіччі.

Підписуйтесь та слідкуйте за найсвіжішіми новинами Хмельницького у Фейсбук, Телеграм та Інстаграм. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up