Художниця з Вінниччини розписує сільські криниці на Хмельниччині

Художниця з Вінниччини розписує сільські криниці на Хмельниччині
  • Звичайні сільські криниці Ліна Мислявчук перетворює на арт-об’єкти.

Незвичні сільські криниці можна спостерігати на Хмельниччині. Їх у справжній мистецький витвір перетворює художниця з Козятина, що на Вінниччині. Це Ліна Мислявчук. 

Жінка власноруч розмальовує криниці за мотивами Самчиківського розпису - старовинної української техніки, яка подібна до відомого Петриківського розпису. 

Жінка малює з дитинства. Закінчила художню школу. А тепер з'явилась така незвична ідея перевтілювати криниці. У своїх малюнках вона використовує різні відтінки зеленого, блакитного, рожевого, червоного, фіолетового. А побілена криниця у селі стає для цього так званим полотном. Про це розповідає видання "RIA-Козятин".

Відео дня

Своїми робототами Ліна ділиться на власній сторінці у Фейсбук. 
-  У селах Хмельницької області на вулицях багато криниць, які належать громаді і не є приватними. Багато з них пусті та занедбані, тому прийшла ідея оновити усі такі кринички. Я малюю акрилом за мотивами Самчиківського розпису. Цей розпис виник у селі Самчики Хмельницької області, тому я надихалась красою митців, які відроджують такий яскравий та автентичний розпис. Звичайно, я ще не малюю ним, цьому треба навчатись не один місяць, тому трохи своєї уяви — і вийшло, як вийшло, - розповідає художниця.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Молодець. А виручені кошти донатить на ЗСУ.

keyboard_arrow_up