Хворі ведмеді переїхали із хмельницького зоокутка. Як зимуватимуть інші тварини?

Хворі ведмеді переїхали із хмельницького зоокутка. Як зимуватимуть інші тварини?
Фото надала волонтер Анна Масяч
  • Ведмедів Алісу і Тіму передали до благодійного фонду “Міжнародна організація Лоренса Ентоні”.
  • Тимчасовим місцем їх проживання буде інша область.
  • А як буде зимувати решта тварин хмельницького зоокутка?

У зоокутку в парку Чекмана живе багато тварин: від ведмедів до лебедів. Подивитися на них приходять хмельничани різного віку. Так сталося і сьогодні, 21 жовтня. Роздивитися тварин прийшла мама із донькою. Дівчинка охоче роздивляється кіз, годує лебедів і морських свинок. “А чому ці клітки пусті?” - запитує дитина. Запитання дівчинки залишилося без відповіді. Адже вона ще не знає, що пара ведмедів назавжди  переїхала в інше місце.

Ведмеді у стадії “карантин”

Два ведмеді змінили місце проживання нещодавно. Відтепер Аліса і Тіма знаходяться “під крилом” благодійного фонду “Міжнародна організація Лоренса Ентоні”.  Рішення щодо передачі тварин прийняли депутати міської ради ще в лютому. Наразі їх забрали до реабілітаційного центру, що знаходиться в Запорізькій області. Там вони  будуть перебувати до весни. Де тварини будуть жити згодом, поки невідомо. Про це повідомила волонтер благодійного фонду “Міжнародна організація Лоренса Ентоні” Анна Масяч. 

Відео дня

Щодо нинішнього стану тварин йдеться на сторінці “Міжнародна організація Лоренса Ентоні” у Facebook. Там з’явився допис про те, що поки ведмеді будуть знаходитися в стадії “карантин”. Адже тварини потребують вакцинації та огляду ветеринара. 

Про проблеми із станом тварин каже й волонтер Анна Масяч. Мова йде про зір Аліси та зуби обох ведмедів. 

  • Тварини зараз у карантинній зоні. У них є проблеми із зубами. Ми будемо робити їм операцію, ремонтувати зуби. Також в Аліски проблема із зором. Будемо викликати до неї лікаря - каже Анна Масяч. 

Натомість у зоокутку залишився ведмідь Балу. Працівники звіринця кажуть, що клишоногий реабілітації не потребував. Тож він залишився у рідних стінах. Щоправда, поки він житиме без сусідів по вольєру. 

Як зоокуток готують до зими

Готувати звіринець до морозів вже розпочали. Більшість тварин матимуть тимчасову домівку. Мова йде про закрите приміщення на території зоокутка. Зараз там проводять технічні роботи. Йдеться про облаштування стелажів, на яких житимуть кролики, морські свинки і тхір. Із першими морозами у приміщенні обіцяють увімкнути опалення.

А от інші тварини будуть грітися взимку по-іншому. Наприклад, ведмідь, борсук, лисиця і птахи змінювати домівку не будуть. Система їх обігріву буде дещо іншою. Їх будиночки мають утеплити сіном, соломою і тирсою.

  • Будиночки тварин, які зимуватимуть у своїх клітках, утепляються  сіном, соломою, а також тирсою, яка заготовлена на підстилку. Як і щозими, всередині тварини вимостять собі самі гніздо і їм буде телло -  каже головний інженер зоокутка Тарас Панасюк

Крім того, на території зоокутка зараз оснащують й інші приміщення для зимівлі. Зокрема для кіз та овець. Також Тарас Панасюк розповів, що із приходом морозів зміниться і раціон харчування тварин. Мовляв, годуватимуть калорійніше.

Загалом зоокуток буде працювати взимку у звичному режимі: щоденно, з 10-ої до 20-ої. 

Фото надала волонтер Анна Масяч

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up