Інцидент у хмельницькому аквапарку: за порізану ногу обіцяють сімейний абонемент

Інцидент у хмельницькому аквапарку: за порізану ногу обіцяють сімейний абонемент
Звичайні відвідини хмельницького аквапарку закінчилися у лікарні 6 швами на нозі семирічного хлопчика. Плаваючи у басейні, дитина порізала ногу плиткою. Попри те, що усе закінчилось хепі-ендом, неприємна пригода виявила, що у закладі відсутній медперсонал, хоча ціни на водні розваги досить пристойні.

Коли пристрасті вже вщухли, у розмові із журналістами «ВСІМ» мати постраждалого Матвія, Яна Садлій, сказала: «Дуже хочу, аби надалі заклади, куди ходять люди, були без гострих виступів, мали медперсонал та відповідали європейському рівню».

За «гарячими» ж слідами жінка у повідомленні на власній сторінці у Фейсбук була емоційнішою:

Аби дізнатись чи дійсно у аквапарку має бути медперсонал, журналісти «ВСІМ» звернулись до управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради. Виявилось, що за законом медперсонал у таких закладах не є обов’язковим. Хоча, звісно, здоровий глузд підказує, що, принаймні, медсестра там потрібна. І на таких речах економити не варто, адже найцінніше, що є у людини – це здоров’я.

Відео дня
cript>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/uk_UA/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

– За наказом МОЗ України №33 «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров'я» медперсонал у приватних закладах, на кшталт, аквапарків не передбачено. Проте, отримавши ліцензію, можна відкрити травмпункт, а можна і укласти договір з поліклінікою та залучити медперсонал. Однак це не є обов’язковим, – говорить заступник начальника з медичних питань управління охорони здоров’я міськради Людмила Гуляк.

Журналістам "ВСІМ" вдалося поспілкуватися і з менеджером аквапарку. За її словами, медкабінет у закладі є, хоч медсестри і немає. Втім, як кажуть в аквапарку, рятувальники пройшли курси надання першої медичної допомоги, і саме вони допомагали зупинити кровотечу. Власне, мати хлопчика у своєму пості це підтверджує.

А ось у разі, якщо дійсно буде доведено неналежне облаштування закладу, керівництво «Сьомого океану» може понести відповідальність.

– Якщо травма сталась у дійсності з вини закладу через їх обладнання, то аквапарк без сумніву має нести відповідальність, – говорить «ВСІМ» юрист «Подільської правової ліги» Юрій Сергійчук.

Менеджер «Сьомого океану» (яка відмовилася називати своє прізвище, -прим.авт.) своєї провини не відкидає, приносить щирі вибачення Матвію та його родині і запевняє, що наразі це єдиний схожий випадок у закладі за три місяці роботи. Крім того, працівники аквапарку говорять, що ще раз перевірять усі атракціони та  подбають про безпеку відвідувачів. Більше того, менеджер повідомила, що адміністрація аквапарку готова компенсувати шкоду, але у свій спосіб – подарувати сімейний абонемент на відвідання аквапарку родині Садлій. 

- У якості компенсації фізичної та моральної шкоди родині дадуть сімейний абонемент на відвідини закладу, - повідомила працівник.

Варто відзначити,  що травми у аквапарках України річ не така вже й рідкісна, і це далеко не перший випадок.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Анонім

    В простой школе, она хотя бы есть. А вот отсутсвие видео признание своей вины
  • Анонім

    Вы пишите про аквапарк, а в простой школе номер 12 в которой учиться намного больше детей и вероятность получить травмы в несколько раз больше медсестра присутствует не каждый день и не полный учебный день. А когда на больничном или в отпуске не кто не заменяет
  • Анонім

    Очень интересно, есть ли видео инциндена с камер наблюдения аквапарка. Если есть,  пусть выложат, и тогда станет все ясно
  • Анонім

    В Любомир случае и не без вины аквапарка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up