Із фонтаном і зоною для маунт-байкінгу: в Хмельницькому з’явиться новий парк

Із фонтаном і зоною для маунт-байкінгу: в Хмельницькому з’явиться новий парк
  • Нова паркова зона з’явиться у Південно-Західному мікрорайоні.
  • Його мешканцям вже продемонстрували ескізний проект парку.
  • Що і коли там буде, читайте далі.

Поки осінь не втратила своїх жовто-червоних фарб, так і кортить прогулятися. Перед очима відразу з’являється картинка осіннього парку. Адже там можна спокійно випити кави, пошерхотіти листям і зануритися в затишну атмосферу. Жителі Південно-Західного мікрорайону вирішили так зробити сьогодні, 26 жовтня. Втім прийшли вони туди, де парком ще й “не пахне”. Натомість є дерева і чагарники. Та містяни зібралися для того, щоб на цьому місці створити парк “Подільський”.

Парк знаходиться в Західній частині міста, при виїзді в напрямку Тернополя. Територія давно заросла деревами і чагарниками. Єдиними гостями цього місця є ті, хто приходить сюди із пляшкою горілки. З обох боків цієї ділянки знаходяться будинки. Однак мешканці кажуть, що ходити через “зарослі” страшно і вдень, і вночі. А деякі вже давно стурбовані тим, що територію можуть забудувати. Через ці та інші причини, виникла ідея створити парк. Люди звернулися до місцевої влади. Їх почули і виділили кошти на розробку проектної документації. 

Відео дня

Максим, мешканець мікрорайону

“Нарешті за це місце взялися”

  • Мені подобається, що нарешті за це місце взялися. Бо я пам’ятаю ще ті часи, коли тут були городи. Навіть у моєї тещі тут був город. Я вважаю, що тут варто зробити парк. Щоб можна було вийти і спокійно прогулятися. До того ж, у нас в місті є така тенденція, що такі місця дуже привабливі для будівництва. Тому нехай тут краще буде парк. 

Ольга і Анна, мешканки мікрорайону

“Тут страшно ходити”

  • Ми живемо по сусідству в приватних будинках. Додому треба йти через цю територію. Тут страшно ходити навіть вдень. А ввечері доводиться обходити. Хочеться, щоб тут зробили затишну зону, щоб тут були майданчики і бігові доріжки. А головне - щоб були нормальні пішохідні доріжки і освітлення. 

Що буде в парку

Проектом парку займаються архітектори громадської ініціативи Proprostir. Автор проекту Дмитро Райфшнайдер презентував містянам ескізний проект парку сьогодні, 26 жовтня. Загалом на паркову зону виділили майже сім гектарів землі. Там планують облаштувати пішохідні доріжки, площу з фонтаном, дитячі та спортивні майданчики. Оскільки територія парку є достатньо рельєфною - обіцяють зону для маунт-байкінгу. Там можна буде кататися на гірському велосипеді.  Реалізовувати проект мають поступово. Тож мешканці й архітектори обговорили з чого варто розпочати.

  • В першу чергу люди хотіли б основний перехід між вулицею Львівське шосе і Багряна. Також потрібно зробити основну алею або хоча б її частину вздовж парку. Крім того,+ є кілька запитань, де облаштувати пішохідний перехід через Львівське шосе до парку - каже Дмитро Райфшнайдер. 

Про реалізацію проекту

Наступним етапом у долі парку “Подільський” буде його фінальна презентація. Архітектори кажуть, що станеться це в листопаді. Реалізовувати проект планують протягом кількох років. Щодо вартості - говорити поки рано. Проте за словами начальника відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Тетяни Циб, сума вийде чимала. 

  • Наразі навіть проектанти не можуть сказати скільки це буде коштувати. Ми будемо виходити з того, що цей проект ми плануємо реалізовувати протягом кількох років. Адже ми вже бачимо, що це має бути якась велика сума грошей, тому передбачаємо черговість виконання робіт - каже Тетяна Циб. 

Самі ж мешканці мікрорайону представленим проектом задоволені. Кажуть, що впевнені: через кілька років сюди будуть з’їжджатися зі всього міста. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олексій

    Гарний проект, ще б дожити до реалізації
  • Noname

    Ви краще перевірте на яких умовах будинки що знаходяться поруч були відчужені в держави: там гарний дерибан відбувся
  • Noname

    Ви краще перевірте на яких умовах будинки що знаходяться поруч були відчужені в держави: там гарний дерибан відбувся
  • Сашко Тихий

    Хороша ініціатива. Успішу у реалазації замовнику та проектантам!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up