Кам’янецька друкарня видала словник з картою України без Криму: деталі

Кам’янецька друкарня видала словник з картою України без Криму: деталі
  • Малюнок з картою України без півострова з’явився на сторінці дитячого словника. 
  • Що відомо про інцидент?

Малюнок з картою України без Криму. На таку ілюстрацію натрапила жителька Хмельниччини у дитячому словнику з англійської мови. Відео розмістила в Instagram, а згодом його поширили у телеграм-спільноті Хмельницький.Live. 

Батьки розповідають, придбали синові словник з англійської мови для 1-4 класів. Та під час перегляду книги натрапили на те, що їх здивувало - карту України без Криму. Жінка одразу вирішила звернутись у видавництво за роз'ясненням. 

Що відомо про видавництво?

На останній сторінці книги вказане видавництво “Абетка”. Воно знаходиться на вулиці Князів Коріатовичів у Кам’янці-Подільському. Згаданий вище словник - навчальне видання для молодших школярів, підписане до друку 2020 року. 

Відео дня

Батьки учня розповідають, змогли зв’язатись з видавництвом у Кам’янці. Там повідомили, що інцидент аж ніяк не позиція, а лише “груба дизайнерська помилка”. Її обіцяють виправити. Однак як саме - наразі невідомо. Як і те, що буде вже з наявним тиражем на полицях магазинів. 

Журналісти vsim. ua спробували зв’язатись з видавництвом “Абетка”, аби отримати коментар й вислухати позицію видавців. Однак жоден із вказаних номерів не відповідав. Як тільки ми отримаємо відповідь, обіцяємо її опублікувати. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Що “гуглили” хмельничани у 2022 році: популярні запити (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • І Франко

    Камянецькі сепаратисти видно мають підтримку в Хмельницькому від своїх латентних побратимів. Без згоди центру переферія не змогла б пукати, пускати душок.
  • С К

    Весь тираж зняти з продажу, друкарню оштафувати, а гроши віддати на купівлю дронів  для ЗСУ
  • Іван Вістовський

    Притягнути до кримінаьної відповідальності,це не помилка
  • І Франко

    Це не помилка! Латентні сепаратисти з Камянця-Подільского таким чином скоїли замах на державний суверенітет країни. Ув'язнити  задньопривідних го...миків  на довічно - бажано в петушатник.

keyboard_arrow_up