Кам’янецька потонула в заторах: хмельничани перекрили дорогу через забудовника

Кам’янецька потонула в заторах: хмельничани перекрили дорогу через забудовника
  • Масовий протест перед мостом по вулиці Кам’янецькій змусив хмельничан шукати альтернативні шляхи об’їзду.
  • Дорогу перекрили через забудовника. Будинок на три під’їзди мали здати ще 2011 році.
  • Люди просять допомоги у влади та чекають на появу мера.

Вже годину як Кам’янецька потонула в заторах. Тролейбуси вишикувалися в шеренгу аж до мосту перед поворотом на Пушкіна. Біля філармонії стоїть три машини патрульних та працюють регулювальники. Автомобілі направляють в об’їзд по вулиці Гагаріна.

По “зебрі” перед мостом на Кам’янецькій туди-сюди ходить кілька десятків незадоволених мешканців разом із дітьми. Кажуть, вони так і не дочекалися придбаних квартир у будинку по вулиці Інститутській, 6-Б. За словами мешканців, компанія-забудовник  “Цивільжитлобуд” мала здати об’єкт ще в 2011 році, натомість підприємство визнали банкрутом і, на сьогодні, люди ризикують залишитися на вулиці.

Відео дня

Саме тому сьогодні вони зібралися та перекрили центральну вулицю Хмельницького. Люди чекають на появу мера або представників влади, але до них поки так ніхто і не вийшов.

Журналісти vsim.ua побували на місці події та дізналися чого хочуть мітингувальники.

За словами інвесторів, вони чекають на свої квартири вже 11 років. В 2007 році будівельна компанія “Цивільжитлобуд” взялася за будівництво багатоповерхівки по вулиці Інститутській 6-Б. Об’єкт мали здати ще в 2011 році.

- Ми чекали до тої пори, поки нашого забудовника не оголосили банкрутом. І зараз ми можемо втратити всі свої квартири і залишитися без житла. Протягом багатьох років ми спілкуємося із забудовником, вона нічого конкретного не говорить. У нас у місті немає жодного забудовника, який би не міг здати три під’їзди так довго. Є люди, які в 2007 році купили там квартири за 70 000 доларів. Якщо зараз вона переведе ті гроші в гривні, і поверне в гривнях, то зараз на них уже нічого не купиш. На той час однокімнатна квартира там коштувала 200 000 гривень, зараз за ці гроші вже таку ж не придбаєш. В 2007-2008 роках там уже була збудована частина дому, люди на щось розраховували: хтось квартиру знімає, хтось по родичах тулиться. Є серед нас люди, які живуть по 6 чоловік в одній квартирі. На неї подали позов в поліцію багато установ, в тому числі робітники, які там працювали і яким теж не виплачували заробітну плату, податкова подала на 4.5 мільйони гривень, банки, і ми виходить вже в якійсь там останній черзі. Є така ймовірність, що, можливо, отими нашими квартирами розрахуються з кридиторами. Ми написали заяву в поліцію, зверталися до мера, він абсолютно ніяких дій не робить, і от сьогодні ви бачите результат, - скаржиться журналістам хмельничанка Наталія.

На сайті YouControl вказано, що “Цивільжитлобуд” дійсно є банкрутом з нульовим статутним капіталом. На цьому ж сайті журналісти vsim.ua знайшли три контактні номери керівниці підприємства Тамари Онишко. Але додзвонитися за жодним з них і поспілкуватися з власницею нам не вдалося.

ОНОВЛЕНО. Наразі рух по вулиці Кам’янецькій відновлено.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Pavel Kondrashov

    Ни при одном мэре такого не было. "свобода" рулит, бЕндеру чтят.

    alex lex reply Pavel Kondrashov

    С 2011 года квартиры ждут, деньги в 2007 платили, кроме того - уставной капитал строительной фирмы 0 гривен, следующий раз пойдут протестовать,- получат в табло,- я не согласен, чтобы налоги, которые я плачу, уходили на квартиры идиотам.
  • толік

    Чому мерія не вирішила це питання? Це в їх силах і можливостях.
  • Олег

    Есть ещё куча мест где можно дорогу перекрыть, там эффект может быть получше. Чего все на Каменецкой тусуются и не дают проехать троллейбусам.
  • dima

    Люди, ви не народ...вас по одинці зїдать...ви думаєте ми не були у продажного мера, який ще коли мером не був обіцяв як тільки стане, одразу все порішає. Ми у нього по пять разів на рік буваємо. Чи ви думали ми не виносимо двері тому забудовнику. Ми кожен по судах і міліціях ходимо. Нас приймає голова відділу НП по запобіганню корупції Харченко Олена Василівна і годує обіцянками цяцянками. То вже крайня міра. Цивіл житлобуд і та тварина купує усі суди її зять, голова департаменту міліції по боротьбі з економічними злочинами. Там ціла банда, людям погрожують розправою, вони і меру конвертики носили. Це не країна -це гондурас і вирішити питяння по іншому тут не можливо. Не буде реакції від влади, перекриємо дорогу на Вінніцю і на довго. Ми особисто спілкувалися з Тимошенко , є ще якась надія на неї, на місцевому рівні жодних дій...усе куплено.

    Сіма reply dima

    А ви почніть валити памятники Бандері, Коновальцю і тоді Симчишин отямиться і допоможе. Для нього Бандера і інші фашисти найдорожче

    Анонім reply dima

    Це ви не народ. Якби ви були народом, то подумали б про решту жителів міста.

    анонім reply dima

    То використовуйте до ваших ворогів фізичний вплив, як народний герой Кармелюк. А люди  зі сторони нащо мають  страждати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up