"Кинув" Героя України на 20 тисяч доларів. На Хмельниччині керівника ГО підозрюють в шахрайстві

"Кинув" Героя України на 20 тисяч доларів. На Хмельниччині керівника ГО підозрюють в шахрайстві
  • Чоловік запропонував знайомому військовослужбовцю вигідно вкласти гроші. Однак, замість очікуваних "процентів" вкладник залишився ні з чим. 
  • Наразі зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства.

Військовослужбовець довірився своєму знайомому, який запропонував зробити йому "вигідне вкладення". Чоловік без вагань віддав до фінансової установи 20 тисяч доларів в надії щомісяця отримувати відсотки. Натомість, він не отримав ні додаткового доходу ні своїх грошей назад.

  • "Під час зустрічі військовослужбовця у приміщенні відділення ломбарду із вищезазначеним директором ломбарду, військовослужбовцю пояснили умови надання коштів під відсотки у вигляді поворотної фінансової допомоги. При цьому його запевнили, що вкладені кошти будуть повернуті, а відсотки будуть сплачені. Водночас, керівник ломбарду свідомо замовчав той факт, що такі договори фінансової поворотної допомоги він, як керівник відділення, не мав права укладати", - йдеться у повідомленні ГУ НП області. 

Під час слідства правоохоронці встановили особу, яка на той час обіймала посаду директора відділення вищезазначеного ломбарду. Ним виявився мешканець  Хмельницького. Наразі чоловік ніде не працює та позиціонує себе керівником однієї з громадських організацій. Він заперечує свою причетність до укладення будь-яких договорів та заволодіння коштами.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. 

Відео дня

Зараз поліція встановлює інших потерпілих. 

Як додають правоохоронці, після того, як фігурант дізнався, що за фактом його шахрайських дій розпочали кримінальне переслідування, він почав поширювати у соціальних мережах неправдиві та недостовірні відомості про правоохоронців. Зокрема, йдеться про, нібито, вимагання у нього хабаря слідчим поліції у сумі 20 тисяч доларів США. Саме тієї суми, яку зазначив заявник – військовослужбовець, нині Герой України. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • ttt7

    самое страшное, что это как бы наши ценности приобретенные... обмани, укради и ты герой своей страны.
  • Олександр Симчишин

    Зустрілося два сучасних "заробітчанина". Військовослужбовець і активіст.  Один на Донбасі настріляв 20 тис.доларів, а інший вирішив йому "допомогти" з такою непосильною (у звязку із низькими зарплати військових) для бідного військовослужбовця ношою

    Андрій reply Олександр Симчишин

    Йди настріляй....вакантів купа...спочатку розберись

    Олександр Симчишин reply Андрій

    Ну потрібно визначатись. Або Батьківщину захищати (хоча тут не зрозуміло від кого), або заробляти, обмежуючись мінімальним

    Олександр Симчишин reply Олександр Симчишин

    Або Батьківщину захищати (хоча тут не зрозуміло від кого), обмежуючись мінімальним, або заробляти тисячі доларів

    Андрій reply Олександр Симчишин

    Для вас не зрозуміло від кого боронити Вітчизну треба?

    Олександр Симчишин reply Андрій

    Ні. А тобі?
  • Олег Молотай

    Пишіть Фамилию

    Oleksandr Zakharov reply Олег Молотай

    Олег Молотай , прізвище...!!!
  • Василий Тёркин

    Покуда есть на свете дураки таким "керiвникам ГО" жить с руки. Если нет ни каких документов и свидетелей то выйдет этот "громадський дiяч" сухим из воды.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up