Кохановській призначили цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом: деталі

Кохановській призначили цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом: деталі
Фото з відкритих джерел
  • Кохановську затримали за хуліганські дії на території Києво-Печерської Лаври.
  • Суд виніс рішення.

Скандальній активістці з Кам’янця Вікторії Кохановській та ще трьом прихильникам УПЦ (мп) суд призначив цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом за хуліганські дії на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

За рішенням суду, троє підозрюваних перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом до 19 червня, ще один - до 19 травня.

Як повідомлялося, 19 квітня двоє чоловіків та дві жінки, діючи узгоджено між собою, протиправно проникли до одного з корпусів Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра», зламавши захисні ролети та двері вказаної будівлі.

Відео дня

Дії порушників кваліфіковано за статтею про грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що пов’язане з опором працівникові правопорядку.

Санкція статті передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

Слідство триває. 

Нагадаємо, 29 березня на території Києво-Печерської лаври зібралися парафіяни УПЦ (мп), серед яких була і Кохановська. Жінка вступила у суперечку з журналістом, під час якої заявила про фальсифікацію доказів, знайдених СБУ, зазначає «ТСН».

Наприкінці жовтня 2022-го Кохановська подала до органів Національної поліції Київської області понад 50 заяв про нібито «переслідування» вірян УПЦ (мп).

Влітку 2022-го жінка організувала 12 автобусів із «групою підтримки» з метою заблокувати приєднання до ПЦУ громади Свято-Михайлівського храму в Рожищі на Волині. Крім того, вона вимагала від поліції порушити кримінальну справу проти міського голови Рожища та погрожувала поліцейському. До мережі потрапило перехоплення її розмови з правоохоронцем.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Україна

    гнида
  • Наталья Тронза

    Пусть скажет "спасибо",что хоть дома
  • Sergii Krasyuk

    О, наконец-то. На эту гиперактивную дуру хоть какой-то намордник нацепили. Пусть СБУ в ее контактах пороется - наверняка московских кураторов найдут, тогда и за держзраду без палева закрыть можно. Лет на 10.
  • Galyna Grebenchenko

    3 роки тюрми,як мінімум !

keyboard_arrow_up