«Коли почнеться війна, я піду першим»: матері загиблого Андрія Рудика вручили нагороду сина

«Коли почнеться війна, я піду першим»: матері загиблого Андрія Рудика вручили нагороду сина
Тут і далі фото - Хмельницький обласний ТЦК та СП
  • Старший солдат Андрій Рудик загинув у травні 2022 року в бою поблизу Бахмуту. 

  • Він неодноразово бував в АТО/ООС, служив у спецназі та в десантно-штурмових військах.

  • За героїзм на полі болі Президент нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На жаль, посмертно. 

Днями у Деражні матері загиблого Героя вручили синову нагороду. Військового Андрія Рудика Указом Президента України від 1 липня 2022 року № 462 відзначили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Про це йдеться на сторінці терцентру комплектування та соціальної підтримки. 

Старший солдат Андрій Рудик загинув 24 травня 2022 року в бою поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Відео дня

Мати Андрія розповіла, що її син з 2015 року служив у Національній гвардії, згодом перевівся у бойову частину в Гостомель. Він неодноразово виконував бойові завдання в районі АТО/ООС. Після трьох років служби Андрій повернувся в цивільне життя і працював за своєю спеціальністю — автослюсарем.

— Ще до початку широкомасштабного вторгнення він говорив мені: «Коли почнеться війна, я піду першим, адже це моя країна і її потрібно захищати», — згадує мати військового Людмила. 

Тож з перших днів вторгнення Андрій разом зі своїм другом Миколою, з яким ще виконували пліч-о-пліч завдання під час АТО/ООС, стали на захист України від російських окупантів. Вони доєдналися до 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. 

— Андрій телефонував мені і говорив: «Мамо, я дуже задоволений, що мої мрії збулись. Я побував у спецназі, і тепер потрапив у ДШВ». Разом з Миколою вони і загинули в один день у бою за нашу свободу, за нашу країну, наше майбутнє. Я вірю і сподіваюсь, що їхня смерть недаремна, що скоро Україна переможе, і більше не проливатиметься кров наших захисників і захисниць, — наголошує Людмила Вікторівна.

Матері захисника передали синів орден голова районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук, міський голова Деражнянської громади Андрій Ковпак та начальник терцентру комплектування та соціальної підтримки полковник Микола Грушка.

— Коли військовослужбовцям присвоюють нагороди, це означає, що вони гідно виконують свій військовий обов’язок. І ми сьогодні передаємо вам відповідно до Указу Президента орден «За мужність» вашого сина, який до останнього подиху захищав нашу країну від російських загарбників. Ми, військовослужбовці, завжди бережемо пам’ять про наших побратимів, завжди говоримо всім і будемо говорити, що ми помстимося за кожного полеглого і ворог буде вигнаний з нашої землі. Ваш син - справжній воїн, патріот, і завдяки таким відважним захисникам наша перемога з кожним днем все ближче, — додав полковник Микола Грушка.

Читайте також: Родині загиблого поліцейського з Хмельниччини вручили його ордени

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тамара Прокопчук

    Вічна і світла пам'ять Герою  ...
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up