Коли у Хмельницькому з’явиться новий притулок для тварин

Коли у Хмельницькому з’явиться новий притулок для тварин
Фото з архіву редакції
  • Комунальне підприємство “Надія” створили ще у 2016 році.

  • Його діяльність спрямована на вирішення проблем із безпритульними тваринами.

  • Коли запрацює підприємство, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Ще у 2016 році рішенням 9-ї сесії Хмельницької міської ради створили комунальне підприємство “Надія”. Тоді ж затвердили і статут підприємства. Згідно з документом, основними завданнями КП “Надія” є:

  • контроль за дотриманням Правил утримання тварин;

  • регулювання чисельності безпритульних тварин шляхом їх вилову, стерилізації, кастрації, утримання в притулках;

    Відео дня
    /li>
  • пошук нових власників для безпритульних тварин;

  • евтаназія тварин за ветеринарними показниками;

  • організація і утримання притулків для собак, котів, інших тварин;

  • розробка пропозицій щодо змін та доповнень до правил, положень та інших нормативно-правових документів, які регулюють життя тварин у місті;

  • участь у проведенні виставок, змагань, атракціонів та інших спеціалізованих заходів з тваринами та інші.

Відтак новостворене комунальне підприємство покликане вирішувати проблему безпритульних тварин. Це питання теж давно вирішується у владних колах. Зараз у місті діє лише один притулок для бродячих тварин - “Добро”, що у мікрорайоні Дубове. Аби створити належні умови для утримання безпритульних тварин, у міській раді й вирішили створити окрему структуру, яка б за це відповідала. Наче і створили, проте наразі воно існує лише на папері… Чому?

Примарна “Надія”

Згідно зі статутом, підприємство мало би знаходитися на Курчатова, 118/10. Пізніше адресу змінили: землю під будівництво виділили на Заводській, 165. Однак жодних відомостей ані на карті, ані за адресою про нього немає. На сторінці “Комунальні підприємства” на сайті міської ради теж немає. За роз’ясненнями ми звернулися до начальника відділу благоустрою УЖКГ Тетяни Циб.

  • Статут підприємства є, але немає ще директора, штатного розпису. Приміщення ще також немає, але є виділена земельна ділянка на вулиці Заводській, 165. Зроблений проект на будівництво. Наразі оголошено тендер на виконавця робіт на будівництво, - зазначає Тетяна Циб.

Наразі виловом бродячих собак і котів та хижих тварин, знешкодженням та захороненням трупів тварин, утриманням притулку для безпритульних тварин та реєстрацією домашніх тварин займаються у Центрі поводження з тваринами. Знаходиться він на території ХКП “Спецкомунтранс” на Толстого, 1.

Що має бути?

У майбутньому корпусі підприємства, яке розташується на Заводській, запланували зробити карантинний блок, адмінприміщення та інші відділи. Тобто, будівля матиме все необхідне для утримання і догляду за тваринами.

  • На території підприємства будуть усі необхідні комунікації - водопровід, каналізація, освітлення. Будуть відкриті вольєри, амбулаторне відділення, хірургічний корпус. Також облаштують майданчик для вигулу, підсобні приміщення для транспорту. Можливість лікувати тварин теж передбачена, - пояснює Тетяна Циб.

Коли запрацює?

Тиждень тому відбулося засідання тендерного комітету. За його результатами управління ЖКГ оголосило тендер на проведення будівництва корпусу підприємства на Заводській, 165. Згідно з інформацією, наданою юридичним відділом УЖКГ, конкурсна ціна проекту становить майже 16,2 мільйона гривень. Раніше передбачалося, що вартість проекту будівництва може скласти 20 мільйонів гривень. За словами Тетяни Циб, очікується, що процедура проходження торгів триватиме до двох місяців. За цей час мають відбутися самі торги, визначиться підрядник та буде укладений договір. Саме ж будівництво об’єкту розпочнеться не раніше, ніж у кінці квітня 2019 року. Відтак запрацювати підприємство може вже наступного року. Слідкуйте за оновленнями та життям Хмельницького на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up