Ковдри, одяг та сало: хмельничани несуть допомогу мешканцям Авдіївки (ФОТО)

Ковдри, одяг та сало: хмельничани несуть допомогу мешканцям Авдіївки (ФОТО)
  • Місто Авдіївка Донецької області шостий день знаходиться під обстрілами бойовиків.
  • У Хмельницькому організували пункт прийому гуманітарної допомоги жителям Авдіївки.
  • Поки несуть мало. Здебільшого теплі речі та харчі. 

Бойовики почали обстрілювати промислову зону, поблизу Авдіївки Донецької області, ще 29 січня. Під вогонь потрапила територія міста. Згодом окупанти перебили кабель, по якому до Авдіївки надходила електроенергія. За повідомленням поліції у Авдіївці налічується близько 23-25 тисяч жителів. Серед них діти, пенсіонери та інваліди.

Аби допомогти постраждалим мешканцям Авдіївки, у Хмельницькому відкрили пункт прийому речей та продуктів. Він працює вже третій день. Однак хмельничани несуть допомогу не надто активно. У приміщенні відділу звернень облдержадміністрації зліва біля столиків лежить кілька ковдр та ящиків із теплими речами. Спеціалісти відділу розповідають, що приносять частіше всього в обідню перерву. 

- От кілька теплих ковдр, - показує працівниця відділу. - Три з них з них передав депутат Віталій Олуйко. В ящиках та пакетах поприносили теплі штани, светри та шапки. Ще сьогодні в обід дівчина принесла харчі. 

Відео дня

Жінка розповідає, що кожну принесену річ вони реєструють у спеціальному журналі. Пишуть детально що та скільки принесли. В ньому зазначають дату та особу благодійника. Також просять ставити підпис, але якщо людина не бажає, то може відмовитись. 

Працівниці відділу стверджують: на вихідні нестимуть більше, та й з понеділка обіцяли завітати з допомогою колеги з ОДА. Тож для зручності в суботу та неділю організували чергування працівників, які прийматимуть "гуманітарку". Пункт прийому працюватиме з дев'ятої ранку до п'ятої вечора. 

Допомогти жителям розтрощеної Авдіївки може кожен. Пункт прийому допомоги відкрито на майдані Незалежності в Будинку Рад у відділі звернень (вхід з лівої сторони). Пункт працюватиме з 9.00 до 18.00 з понедіпка по четвер, з 9.00 до 17.00 по п'ятницях та з 9.00 до 17.00 в суботу та неділю. 

Українським військовим та мешканцям, що перебувають у Авдіївці необхідно:

  • медикаменти;
  • харчі;
  • дитячі памперси та харчування;
  • теплі речі;
  • одноразовий посуд;
  • мобільні пристрої для освітлення;
  • свічки;
  • термоси для розвезення їжі;
  • пересувні польові кухні;
  • твердопаливні пересувні котельні;
  • генератори та автономні джерела живлення;
  • паливо та мастила.

Читайте також: 

Під Авдіївкою загинув десантник з Кам'янця-Подільського

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up