Купальний сезон у Хмельницькому: як підготувались і коли прийде спека

Купальний сезон у Хмельницькому: як підготувались і коли прийде спека
  • Що зробили на пляжі та скільки це коштувало?
  • Чи придатна для купання вода?
  • Коли прийде спека, яка дозволить скупатися і позасмагати?
  • Читайте і дізнавайтеся відповіді на ці питання.

На календарі 1 червня. В цей день у Хмельницькому традиційно офіційно розпочинається купальний сезон. І хоч сьогоднішня погода та ситуація у світі не підходить для купання та засмаги, ми дізнались, чи готове місто до купального сезону. 

В перший день офіційного купального сезону на території пляжу тихо та спокійно. В обідню пору ми зустріли тут лише декілька рибаків та батьків з дітьми на прогулянці. Через не зовсім пляжну погоду практично ніхто не ховається від сонця під жодною із 25 парасольок. Із них 10 встановили цьогоріч.

Відео дня

Практично пустують усі 5 нових двосторонніх лавок. Нагадаємо, їх встановили вздовж пішохідної доріжки у березні. На кожну витратили по 15 тисяч гривень.

На пляжі вже розгорнули новий пісок. Його цьогоріч завезли близько 300 тонн. Планували комунальники нові роздягальні, більше парасольок та інші оновлення. Та не змогли це зробити через карантин, який вніс корективи у фінансування підготовки до купального сезону.

Загалом, цьогоріч на оновлення пляжу з міського бюджету виділили 300 тисяч гривень. Про це повідомив начальник управління ЖКГ Василь новачок, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Вода відповідає усім нормам.

Щодо стану води, то біля самого пляжу вода візуально чиста. Те, що вона придатна для купання, підтвердили лабораторні дослідження. Про це vsim.ua повідомив начальник  управління екології та контролю за благоустроєм міста Олександр Луков.

Сьогодні та найближчими днями погода навряд чи сприятиме купанню. Більш літньою вона має стати уже наприкінці тижня. Лише з п’ятниці, 5 червня, синоптики очікують, що температура буде більшою за +20. Про це повідомляє сайт sinoptik.ua. А от справжня спека, за прогнозом gismeteo.ua, прийде у Хмельницький із 15 червня.

На що точно не вистачило коштів, так це на місце, де сидить рятувальник. Якихось змін, у порівнянні з минулим роком воно не зазнало.
Брудною вода у Південному Бузі виглядає біля мосту на вулиці Бандери. Все це через водорості, які прибило бо берегу. 
Лавки за 15 тисяч кожна встановили ще в березні.
Пляж традиційно є популярним місцем для фотосесій.

Підготувала Олеся Липчак.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Таня

    а фонтанчики, що пити з них вода можна було ще є? чи забрали

    Grinya reply Таня

    На пляжах п'ють пиво і горілку...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up