Ласкаво просимо: обшарпаний «Хмельницький» засвітять за 160 тисяч гривень

Ласкаво просимо: обшарпаний «Хмельницький» засвітять за 160 тисяч гривень
  • Міський бюджет збідніє на 160 тисяч. За таку суму встановлять чотири сонячні батареї і лампи.
  • У мерії вирішили підсвітити великі літери «Хмельницький», які стоять на в’їздах у місто.
  • Як це працюватиме і в якому стані стели із назвою міста зараз, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Потріскані, з облущеною фарбою і літерами, які ось-ось відлетять. Такими зараз є стели із написами «Хмельницький», які стоять на в’їздах в місто. Їх є чотири у напрямках Вінниці, Тернополя, Кам’янця-Подільського і Старокостянтинова. Вони вітають тих, хто в’їжджає в місто. Обшарпані й не дуже красиві, але вітають.

В міській раді вирішили, що ці написи потрібно освітити. Мовляв, люди мають навіть в темну пору доби бачити, куди вони приїхали. Виділили на це з бюджету небагато й немало – 160 тисяч гривень. Для чого ж це і як воно працюватиме, журналісти vsim.ua дізнавалися в управлінні ЖКГ.

Стела на в'їзді зі сторони Вінниці.

Відео дня

 - В’їжджаємо в місто ввечері, і не тільки ми, а й коли його проїжджають транзитом, а воно все таке темне, чорне. Не видно, що за місто. Все-таки обласний центр. Тому вирішили його підсвітити. Оскільки ліній електропередач немає, тому будемо ставити високу опору, на неї ставити батареї сонячні, щоб їх не вкрали. І ставимо LED-світильник. Сам напис, якщо буде потреба, пофарбуємо і підштукатуримо, - каже vsim.ua начальник управління ЖКГ Хмельницької міськради Василь Новачок.

Гроші на освітлення були виділені рішенням сесії міськради 22 березня. Про сучасний стан стел в мерії поки не знають. Це випливає із слів чиновника. Обстеження стел комунальники не проводили. Зробили це журналісти vsim.ua. Ми побували біля кожного напису. Усі вони пофарбовані в патріотичні жовто-блакитні кольори. Зроблено це було ще у 2014-ому. Тоді за кісточки і фарби взялися місцеві активісти.

Стела на в'їзді зі сторони Кам'янця-Подільського.

Саме до травня 2014-ого напис “Хмельницький” було видно здалека. Він був пофарбований спеціальною речовиною із світловідбиваючими елементами. Але вони діяли лише з білою фарбою. Коли написи стали жовто-блакитними, ефекти перестали діяти.

В подальшому стели не фарбували і ззовні вони потьмяніли. Кілька років не бачили вони бодай якогось ремонту. Потріскані конструкції тримають на собі напис «Хмельницький». Не всюди міцно закріплені металеві літери. Найбільше відвалюються від основи ті, що на споруді у Лезневому. Літера «Х» тут добряче відігнулася і скоро зможе показувати напрям руху на Вінницю.

Не в кращому стані й герби міста, які є на вказівниках у напрямку з Тернополя і Старокостянтинова. Орнамент на них обсипається. Зовнішньо вони виглядають досить мляво і ніби просять про те, аби їх хоча б підфарбували.

Про потребу косметичного й не тільки ремонту стел комунальники лише здогадуються. Поки потреби в такому не побачили. Думають лише над тим, як освітити написи. Кажуть, що вже за місяць мають підготувати проекти робіт. Працівники «Міськсвітла», як пообіцяв Василь Новачок, мають «засвітити Хмельницький» до кінця року. Слідкуйте за життям Хмельницького на vsim.ua.

Стела на в'їзді зі сторони Тернополя.
Стела на в'їзді зі сторони Старокостянтинова.
Previous Next
Previous Next Previous Next

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • оксана степанюк

    Жесть вулицi вже помiняли, бабло списали то зараз ще одну Велику Справу зроблять.Чому справами людей не займатися?То справ луже багато бiльш чим по горло.

    Сергій Якубенко reply оксана степанюк

    згоден, що справ багато більш потрібних. але ті справи не так пропіарять нашого мера. а тут лампочки освітять написи і недалекоглядні виборці будуть на це дивитися і накручувати собі. шо он який в нас мер молодець

    Valera Rosanov reply Сергій Якубенко

    того Симчишена послухаєш, то ми живемо у європейському місті і проблем майже немає. тільки знаки не світяться
  • Будівельна компанія

    А Ви напишіть контакти сюди, може якраз? Можливо і інші підтянуться, кому актуально.

    Антіпко reply Будівельна компанія

    та вони своїм віддали. комунальникам платити не треба. вони і так на зарплаті. то й бабла більше відмиють

    Valera Rosanov reply Антіпко

    іншим вони нічого не віддадуть. то ж їхні гроші
  • Антіпко

    160 тисяч на чотири лампочки і сонячні батареї? куди звернутися і запропонувати свої послуги? все це можна зробити в рази дешевше. але ж то наша дурнувата і жадна влада. більше половини цієї суми осяде в кишенях чиновників. а якшо все робитимуть комунальники. які й без того сидять на зарплаті, то ще більше. Браво

    Valera Rosanov reply Антіпко

    то ще квіточки. там мійльйони на всякий непотріб викидають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up