Лавочки для зарядки гаджетів працюють навіть взимку. Але експерти не радять ними користуватися

Лавочки для зарядки гаджетів працюють навіть взимку. Але експерти не радять ними користуватися

Лавочки для підзарядки гаджетів працюють при мінусовій температурі. Заряджають довше звичайного. Дерев’яні сидіння на лавках присипані снігом. Але сонячні панелі розчищені.

Напередодні Дня міста в центрі Хмельницького встановили 5 лавочок для підзарядки гаджетів. Працюють вони за допомогою сонячних панелей, які поглинають світло. У кожну лавку вмонтовано лише один USB-порт, а от кабель для підзарядки слід принести із собою. 
Виробники запевнили, що заряджати телефони чи планшети можна буде навіть зимою. Головне, аби фотоелементи на лавочках не були вкриті шаром снігу. Журналісти vsim.ua перевірили, чи й справді зарядка працює в холод. 

Вчора, 6 грудня, біля лавочок не було ні душі. Сиро та холодно. Подекуди на дерев’яних сидіннях був сніг. Сонячні панелі та USB-порти розчищені. Хоча на двох лавочках сніг з панелей розчистили не повністю. На градуснику -2. Пробуємо чи можна підзарядити власний смартфон. Вставляємо кабель і чекаємо кілька секунд. Зарядка почалась. За дві хвилини телефон зарядився на 1 відсоток. Лавочка «працює». 

Однак фахівці не радять заряджати пристрої при мінусовій температурі чи підвищеній вологості повітря. Кажуть, це псує батарею.

Відео дня

Конденсат спричиняє замикання

Андрій Крижанівський, продавець-консультант у "Технопросторі"

- Коли ви заряджаєте пристрій на холоді, батареї доводиться працювати більше. Якщо ж ви згодом заходите в тепле приміщення, то на ній починає накопичуватись конденсат. Тож при користуванні гаджетом може навіть статись коротке замикання.

 

 

 Акумулятор заряджається нерівномірно

Владислав Шимонюк, продавець-консультант у магазині "Жжук"

- При мінусовій температурі акумулятор заряджається нерівномірно. Частина його заряджається більше, частина менше. Бо на холоді нерівномірно йде потік електронів і уповільнюються всі реакції пристрою. Тому батарея швидше зношується.

Проблема в амперах

Сергій Абрамов, майстер у магазині "123.km"

- Краще заряджати в теплі та оригінальним пристроєм від розетки. Бо ці швидкі зарядки створюють навантаження на батарею. Вони йдуть на 2 ампери, а більшість телефонів все ж таки одноамперні. Їхні батареї не можуть добре сприймати заряд такої ємності. 

 

Нагадаємо, що лавочки для зарядки гаджетів встановили місцеві підприємці. На сонячні панелі витратили 15,5 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • коля пасека

    http://varota.com.ua/2016/04/15/sonyachne-derevo-u-ternopoli-vidteper-mozhna-pryamo-na-vulici-bezkoshtovno-zaryaditi-svij-gadzhet/  а  в тернополе заряжать можна даже  неимея присебе кабеля
  • Васо

    Долго смеялся:"Бо на холоді нерівномірно йде потік електронів"

    Супер.

  • нашатырь

    Забув ще про одного претиндента на "Нобелевську премію"  - Андрій Крижанівський, продавець-консультант у "Технопросторі" -  поясніть світу  як у герметичній батареї з  діапазоном робочих температур від - 25 до +50  починає накопичуватись конденсат??????  Де Ви вчились і хто Вас взяв на роботу і надрукував Ваші "геніальні" фрази тут??????АУУУУ!!!
  • нашатырь

    Саме більше вразив вислів Владислава Шимонюк, (продавець-консультант у магазині "Жжук") - "При мінусовій температурі акумулятор заряджається нерівномірно." - це тягне не "НОБЕЛЕВСЬКУ ПРЕМІЮ"!!!! А магазину "123.km" я рекомендую позбавитись майстра  Сергія Абрамова, який , з його слів" навіть не уявляє собі що таке закони Кіргофа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up