Легендарний 8-й полк спецпризначення відзначає річницю створення. Як влада привітала військових

Легендарний 8-й полк спецпризначення відзначає річницю створення. Як влада привітала військових
Тут і далі - фото пресслужби Хмельницької ОДА
  • Спецпризначенці святкують 59 років з дня створення військової частини.

  • До них завітали представники обласної влади.

Сьогодні, 15 грудня, 8-й окремий полк спеціального призначення ЗСУ, що дислокується у Хмельницькому, відзначає річницю створення військової частини. Про це повідомляє пресслужба Хмельницької ОДА. Привітали військовослужбовців представники влади та силових структур.

Хвилинною мовчання присутні вшанували пам’ять 20 військовослужбовців 8-го полку, які загинули, захищаючи державний суверенітет та мирне небо над головами українців.

Відео дня

Кращі бійці полку отримали нагороди.

Довідково

8-й окремий полк спеціального призначення ЗСУ був сформований на базі 8-ї окремої бригади спецпризначення, яка своєю чергою була створена 15 грудня 1962 року в місті Ізяслав Хмельницької області.

З 22 серпня по 6 вересня 1968 року особовий склад бригади брав участь в операції “Дунай” у Чехословаччині. У роки афганської війни бригада стала однією з найрезультативніших серед восьми радянських загонів.

З набуттям Україною незалежності її перепідпорядкували Міністру оборони України, а особовий склад присягнув на вірність Українському народові.

У вересні 2003 року 8-му окрему бригаду спецпризначення переформували у 8-й окремий полк спецпризначення. Ще через рік особовий склад передислокували у місто Хмельницький.

Понад 300 військовослужбовців полку взяли участь у миротворчих операціях в усіх куточках світу. При цьому одним з найскладніших випробувань для особового складу стала участь у миротворчій операції в Іраку.

Наразі військовослужбовці 8-го полку спецпризначення захищають суверенітет України в зоні ООС.

Довідку адаптовано за матеріалами Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також:

Про міни над головою, померлого товариша і “сєпарів”: спогади хмельничанина, який воював на Сході

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up