“Любить гроші будь-якою ціною”: що відомо про лікарку з Хмельницького, яку підозрюють у торгівлі дитиною

“Любить гроші будь-якою ціною”: що відомо про лікарку з Хмельницького, яку підозрюють у торгівлі дитиною
Скрін з "Надзвичайних новин"
  • Ця новина поставила на вуха всіх матусь, які народжували у стінах міського перинатального центру.
  • Адже у торгівлі дитиною підозрюють заступника головного лікаря.
  • Хто ця особа і що про неї кажуть в стінах закладу й поза ним?

Заступник головного лікаря з медичної частини міського перинатального центру організувала цілу “схему” усиновлення. Сталося все восени, минулого року. Як повідомляє ГУНП в Хмельницькій області, під підозру також потрапили дві її пацієнтки. Одна з них народжувала в центрі дитину. 

У перинатальному центрі сама породілля перебувала під іменем іншої жінки, яка й мала отримати дитину після народження. Організатором цього всього була та сама заступниця головного лікаря з медичної частини. У повідомленні поліції йдеться, що вона використала службове становище та підробила документи щодо вагітності та пологів. 

Ще минулої осені про це з’явився сюжет в “Надзвичайних новинах”. У ньому про все детально розповідає жінка, яка й народжувала дитину. Щоправда, обличчя вона ховає, та ім’я лікарки, яка все організувала, називає. Звуть її Олена Вавринчук. Журналістам вдалося поспілкуватися із нею. Та свою провину лікарка заперечила. Мовляв, документацію жінки, яка народжувала, вели в іншому пологовому будинку. І з боку міського перинатального центру жодних порушень не було.

Відео дня

Працює у кількох закладах

Вавринчук Олена Михайлівна
Фото з сайту Репродуктивна клініка Олени Вавринчук

 Олена Вавринчук - лікар акушер-гінеколог вищої атестаційної категорії. У Хмельницькому працює у двох лікарнях. Як зазначалося вище, у міському перинатальному центрі обіймає посаду заступника головного лікаря з медичної частини. Водночас працює у ще одному закладі, що має назву: “Репродуктивна клініка Олени Вавринчук”. Працює він з січня, 2011 року. Серед провідних спеціалістів там є ім’я й самої пані Олени. Там зазначено, що в 2007 році жінка захистила дисертацію на здобуття звання кандидата медичних наук за темою "Сучасні підходи до лікування трубної вагітності". Крім того, вона є діючим членом Російської та Української асоціації репродуктивної медицини з 1998 року.

На сайті закладу можна знайти і перелік послуг, а також ціни на них. Все детально описано і навіть є короткі відео, у яких йдеться про різні методики лікування. Втім не всі вагітні жінки, які потрапили сюди на огляд, залишилися задоволені. Ба більше, історія однієї з пацієнток Олени Вавринчук ледь не закінчилася трагічно. 

“Любить гроші будь-якою ціною”

З власних переконань жінка погодилася прокоментувати ситуацію, не використовуючи її фото. Так, хмельничанка Анна потрапила на прийом до Олени Вавринчук близько 5 років тому. За словами жінки, після цього вона три дні не могла ані їсти, ані спати. Бо їй повідомили далеко невтішну новину: “Ембріон не рухається й дитина майже не дихає”. Хто зна, чим би обернулась ця ситуація, якби Анну не оглянули інші спеціалісти. 

Жінка розповідає, що в Реабілітаційному центрі Олени Вавринчук огляд їй “влетів у копійочку”. Крім того, Анна розповіла, що чула невтішні відгуки про цього лікаря й від інших вагітних жінок. Мовляв, часто-густо в перинатальному центрі її обговорювали пацієнтки. Тож краєм вуха вдалося почути подібні історії і від інших.

“Має високий професійний рівень”

Тим часом, в самому перинатальному центрі, що на Хотовицького, цієї ситуацією лікарі вражені. Так, головний лікар Андрій Ропотан каже, що для всього їхнього колективу це шокуюча новина. 

До слова, звістка про ймовірну причетність Олени Вавринчук до торгівлі дитиною швидко розлетілася соцмережами. Матусі з Хмельницького взялися активно це коментувати. Однак і тут більшість коментарів виявилися не на користь лікарки. 

Відправили під домашній арешт

Лікарку та ще одну із підозрюваних рішенням суду відправили під домашній арешт.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (277)
  • Валентина Гринюк

    Це врач з великої букви і вона дуже уважна до пацієнтів здоровя і удачі
  • Любов Поліщук

    Це жахливий лікар, не дай Бог комусь потрапити до неї на лікування, я потрапила до неї один раз послухала її поради, то, напевно, ніколи не мала б дітей. Таких лікарів потрібно обходити десятою дорогою.
  • Svitlana Lystopad

    А ЩО: тут когось вбили, щось вкрали, когось жорстоко принизили і образили? Людина намагалась і собі грошей роздобути, і двом жінкам допомогти. А хтось із колег, мабуть, добре позаздрив... Під статтю підвів нормального спеціаліста. Щось наші урядовці із захмарними преміями і незаконно нажитими статками і досі при своїх посадах... А тут прямо ж таки: підробка документів! Корупція! З кимось не поділилась підробітком...

    Ярик Богач reply Svitlana Lystopad

    Світлана Листопад А як відчувала б себе дитина? "Хм, мене продали чужій жінці! А, та по***! Мені й так добре!" Так дивіться і своїх дітей продайте. Карантин на дворі, гроші зайвими не будуть.
  • Леонід

    Одного погляду на вираз її обличчя достатньо, щоб обійти цю людину стороною.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up