Маленький песик годує великого ведмедя

Маленький песик годує великого ведмедя
На пташиному ринку біля овочевого базару вирізняється песик у червоному кашкеті. Хазяйка карликового кокер-спанієля Томі Марта Бужановська не продає улюбленця, вона тут для того, аби зібрати трохи грошей для своїх котів, собак та ведмедя, яких утримує.

 Артистка цирку вже близько двадцяти років дресирує тварин.
- У Хмельницький мене запросили виступати із програмою, але, на жаль, нас із тваринами покинули, - розповідає Марта. - На даний момент я із моїми маленькими циркачами не маю постійного місця роботи, й для того, аби прогодувати тварин змушена із Томі виходити на вулицю. Для перевезення моїх артистів на святковий виступ потрібен відповідний транспорт, якого я не маю.

Марта Бужановська виступала з номерами у різних цирках Росії та України. Через маленьку зарплату та несприятливі умови при гастрольних перевезеннях тварин жінка покинула циркову діяльність. Наразі вона не має постійного місця роботи, обходиться незначними заробітками, інколи виступає на корпоративах і днях народження.
Деякий час працювала в Одесі, там на її вихованні було аж троє косолапих. Зараз же, у одному із селищ Старокостянтинівського району, у неї проживає один ведмідь по імені Стефан. Його Марта купила в Одеському зоопарку.
- Маю шість собак, чотирьох котів та ведмедя вагою близько 300 кілограмів, – каже Марта Бужановська. - У селі Веселівка ми із моїми “маленькими” друзями зупинилися у знайомих. До Хмельницького приїжджаю в основному по вихідних, де мене можна зустріти у першій половині дня.
За словами жінки, щоб прогодувати ведмедя, потрібно купувати рибу, овочі, фрукти, а на це потрібні кошти. Також Стефан їсть каші і печиво, йому потрібен різноманітний раціон.
- Приїжджаю із Томі, бо він найменший з усіх тварин, з ним зручніше пересуватися. Так і виходить, що маленький песик заробляє для великого ведмедя, - каже Марта Бужановська.
Хазяйка називає свого шестирічного песика математиком, він знає команди та вміє віднімати. Якщо його попросити, то він може прогавкати стільки разів, скільки лап чи вушок він має.
- В основному народ проходить повз нас, але є люди небайдужі, - не журиться артистка.
Марта запевняє, що у неї та її улюбленців є плани на майбутнє, головне – пережити кризовий момент. Вона дуже любить своїх котів та собак, більшість із яких підібрала на вулиці. Особливу уваги вона приділяє Стефану.
- Якщо він стане на задні лапи, зріст його буде близько двох метрів, - хвалиться Марта Бужановська.
Незважаючи на скруту, жінка запевняє — не віддасть ведмедя ні в цирк, ні в зоопарк. Переймається тим, що не знатиме, який догляд за ним буде й які руки будуть його годувати.
Лілія КОВАЛЬЧУК

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up