Марш за відставку Порошенка: хто прийшов на мітинг у Хмельницькому

Марш за відставку Порошенка: хто прийшов на мітинг у Хмельницькому
  • На майдані Незалежності у Хмельницькому зібралося більше трьохсот людей. Вимагали відставки президента. 
  • Більша частина - пенсіонери. З'їхались і з Старокостянтинова, і з Деражні, і з Кам'янця. 
  • Журналісти vsim.ua поспілкувались з тими, хто прийшов на мітинг. 

Мітинг на підтримку відставки президента Петра Порошенка розпочався о 12:00. Від пам'ятника Шевченку учасники акції рушили на майдан Незалежності. Колона пройшла "Маршем за майбутнє" і зупинилась перед Будинком рад. Для присутніх виступали члени партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі. Говорили про те, що Порошенко не вміє приймати реформи, та ще й покриває злочини бандитів, а в часи війни більше переймається власним бізнесом, аніж долею українців. Мітингарі виступали за відставку президента і прийняття закону про імпічмент. 

Серед присутніх зібралось більше 300 людей. Вони не лише з Хмельницького, але й приїхали з районів. Були тут і мешканці Старокостянтинова, Деражні, Кам'янця. Журналісти vsim.ua запитали у хмельничан, чому вони прийшли на мітинг і яких реформ вимагають від Порошенка. 

Відео дня

Галина Чеговець, пенсіонерка

- Я сьогодні прийшла підтримати акцію, бо теж прагну відставки Порошенка. Я за нього не голосувала. Але жоден не дає людям, які тут сьогодні зібралися, плану дій з відставки. Говорити ми можемо багато, але люди хочуть знати, як мусить відбутись відставка. Сумніваюся, що вона відбудеться, бо закону про імпічмент нема. Навіть якщо доб'ємося перевиборів, то що ми змінимо, якщо закон залишається таким же. Треба зібрати організаційну групу і розробити план. Але є така проблема, нема лідера, який би організував людей, і я його не бачу. Також я сумніваюся, що відставка буде, бо у Порошенка зараз всі повноваження і навіть при умові, що люди будуть вимагати, нема гарантії, що він не об'явить воєнного стану і тоді не можна проводити виборів. Він це все дуже добре знає. Але я думаю, що якби по Україні вийшли мільйони людей, тоді б в нього потрусилися шишки. 

Євген Омельянюк, зварювальник

- Порошенко не виконує свої обіцянки. Він обіцяв, що будемо жити добре, що буде у кожного робота. І де воно? І не буде при ньому. Потрібно підібрати іншого хорошого кандидата на посаду президента. Я думаю, що потрібно, щоб встали люди по всіх містах і чим побільше. Тоді буде порядок. 

Лариса Лисюк, пенсіонерка

- Я прийшла сюди за законність, правду, справедливість і за нових молодих дітей, які мають давати раду країні. Всі реформи, які зараз є, я їх не розумію. Вони мені не подобаються. Я хочу, щоб мої діти заробляли і платили за все самі. Хочу, щоб вчилися, навчалися у своїй країні, а не за бугром. Хочу, щоб не вбивали дітей, в мене є племінник, якому 20 років, а він вже інвалід. Замість Порошенка має бути нове обличчя, яке не має бути олігархом, має жити так як ми всі, і щоб дожив до пенсії і не получав як я 2000 гривень. 

Віталій Замойський, будівельник

- Я підтримую цю ідею, бо пора вже щось робити, шкода дітей і онуків, які страждають від цього. Закінчують інститути, а роботи ніякої нема. Імпічмент Порошенка - це насамперед. Він багато всього обіцяв, АТО мало закінчитися через пару днів і де воно зараз? Люди надіялись, що буде щось краще після Януковича. Я поки не бачу, хто може керувати державою, але треба шукати серед молоді. 

Марія Миколюк, пенсіонерка

- Я підтримую ідею відставки Порошенка. Він нічого хорошого не робить. Ходить сліпим і не бачить, що ціни на все ростуть. Вони на рік підвищуються по 20-30 разів, а пенсію підвищують лише десь 2 рази на рік і то на декілька гривень. Мали штрафувати тих, хто підвищує ціни. Війну відкрили певно спеціально і ніяк вона не закінчиться. Було б непогано, якби прийшла молода людина з вищою освітою і планом дій. Краще б Саакашвілі був президентом. 

Тарас Пінтак, приватний підприємець

- Я теж хочу, щоб Порошенко пішов у відставку. Він обкрадає народ. Дуже багато разів думав, щоб виїхати з України, але в мене тут бізнес. В мене тут сім'я і я хочу тут бути, але за 4 роки стало тільки гірше. Янукович запустив череду подій і з нього все почалось, він не зміг нічого поміняти після цього. Він захищає лише свої інтереси. Реформи є популістськими, щоб замилити очі людям. Є люди, є навіть політики, які його не підтримують. Той самий Соболєв, я їх підтримую. І саме з них можна вибрати когось замість Порошенка. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vitaliy Makhan

    "Мояхатазкраю" пукани рвуть. Спробуйте хоча б вийти і постояти разок  замість прокльонів клятого життя на кухні під сто грам... Виродки моральні!!!
  • Каспер Орнявський

    Ганебне зборище люмпенів... Якого майбутнього хочуть ці бездумні люди ображені на життя?
  • Мастер Автополив

    Мда... Хуже не будет! (с)
  • Антоніна Іванова

    Чому ж "Свобода" не приєдналась? Все влаштовує? Порошенко кращий за Януковича?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up